Zadnji komentari

Heroj s Trpinjske ceste Zlatan Bašić vodi DP Omiš

Pin It

Zajedništvo branitelja najzaslužnije je za slobodnu Hrvatsku – to zajedništvo ne smijemo izgubiti!

Vukovarski branitelj i heroj s Trpinjske ceste Zlatan Bašić postao je povjerenik DP-a za Grad Omiš!

Kada se u politiku uključi čovjek koji je odlikovan Redom hrvatskog križa, Redom hrvatskog trolista, Redom Nikole Šubića Zrinskog, Spomenicom Domovinskog rata i Plaketom grada Vukovara, onda takva osoba zaslužuje posebnu pažnju!

Bašić je rođeni Vukovarac kojeg je prije Domovinskog rata život odveo u Omiš, no početkom rata uključuje se u sastav MUP-a RH i traži premještaj u Vukovar. Na Trpinjskoj cesti priključio se Žutim mravima i s njima ispisao najslavnije stranice herojske obrane Vukovara i Hrvatske. Nakon pada grada, Zlatan je u srpskim logorima proveo devet mjeseci. 

Poslije rata ponovno se vratio u Omiš, gdje je podigao obitelj. Predsjednik je Mjesnog odbora Čišla u Omišu, a sve donedavno bio je i predsjednik omiške HVIDR-a. S tog je mjesta odstupio nakon posljednjih događaja u Kninu za vrijeme proslave VRO Oluja. Policija je tada bez ikakvog razloga privela pripadnike HOS-a koji su krenuli u Knin na proslavu. 

Dajući ostavku Bašić je tada izjavio: ''Duboko potresen ponašanjem prema hrvatskim braniteljima, a osobito zgrožen izostankom oštre osude od strane nadležnih braniteljskih udruga, osjećam moralnu i ljudsku odgovornost ograditi se od takvog načina postupanja prema braniteljima. Prošavši doista krvav ratni put od Drniša do Vukovara i devet mjeseci srpskih logora, mogu posvjedočiti kako me držalo zajedništvo koje je vladalo među nama braniteljima. Uz Božju pomoć, to naše zajedništvo najzaslužnije je što danas živimo u slobodnoj Hrvatskoj. Ako izgubimo to - izgubit ćemo se potpuno''.

Kao povjerenik DP-a za Grad Omiš svojom će energijom, znanjem i iskustvom svakako pridonijeti razvoju političkih procesa u Omišu te pozicionirati DP u Omišu i županiji kao jednog od ključnih političkih čimbenika! Čestitamo mu i želimo mu uspjeh u daljnjem radu!