Zadnji komentari

Komšić se priklonio politici koja podržava zločine Hamasa u Izraelu

Pin It

Vojni analitičar o situaciji u Izraelu: 'Što će biti s taocima, teško je  reći, nisam siguran da im je lijepa sudbina' | 7dnevno

Nad Židovima u Izraelu počinjen je zločin koji bi, da je bilo ostvarivo, prerastao u genocid. U to nema nikakve sumnje.

Civili, žene, djeca, bebe pa i kućni ljubimci svi ubijeni, osakaćeni, živi spaljivani na kućnom pragu u dobro organiziranom  napadu

iza kojeg, neposredno logistički i politički, stoje države u čijem je interesu kaos u Izraelu, na Bliskom Istoku, u Europi i na demokratskom Zapadu. To je politička pozadina masakra u Gazi.

Kao čin nasilja, on je na tragu ideologije Amin al-Huseinija, velikog muftije Jeruzalemskog i Hitlerovog saveznika u Holokaustu. Planovi o istrebljenju Židova na području Palestine, datiraju i prije stvaranja države Izrael.

Kojim zemljama odgovara takvo djelovanje Hamasa?

Jednostavno ih je prepoznati. Onima čiji se političari suzdržavaju od osude zločina, šalju dvosmislene poruke, pokušavaju “razumjeti” zločince, dijele odgovornost ili zločinu daju takav “kontekst”.

Nažalost, jedna od država u kojima se relativizira pokušaj genocida u Gazi je Bosna i Hercegovina. Radikalni islamisti u toj državi pozivaju na podršku Hamasu, a građanski političari relativiziraju karakter Hamasovog ubilačkog pohoda.

Što od građanskog ima u Željku Komšiću, meni nikad nije bilo jasno. Populist je, neobrazovan, primitivan, antizapadno orijentiran, latentno nasilan. On je ostvarenje svih negativnih predrasuda o Bosancima. Tako se obraća i diplomatima. Izraelsku veleposlanicu je nazvao budalom, jer je kritizirala njegov protuizraelski istup.

Zašto je onda građanski? Samo zato što je, kao pseudo Hrvat, stao uz bošnjački radikalizam koji danas slavi Hamas.

Gordan Malić/maxportal