Zadnji komentari

Josip Dabro u Bujici: “Mario Banožić je bio pod utjecajem alkohola kada je izazvao prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom!“

Pin It

GLAVNI TAJNIK DOMOVINSKOG POKRETA OTKRIO: - Plenkovićevog ministra testirali su dva puta – prvo u Vinkovcima, potom i u Osijeku. Prema informacijama iz Vinkovačke bolnice, Banožić je imao najmanje 0,27 promila alkohola u krvi!“

JOSIP DABRO: - Nadam se da MUP i DORH ovoga puta neće podleći političkim pritiscima, kao u slučaju pijanog HDZ-ovog župana Damira Dekanića!

“Prema informacijama koje imam, Mario Banožić imao je u krvi koncentraciju alkohola 0,27,” izjavio je u Bujici Z1 televizije glavni tajnik Domovinskog pokreta i čelnik te stranke u Vukovarsko-srijemskoj županije – Josip Dabro: “To je činjenica! Plenkovićev ministar obrane bio je pod utjecajem alkohola kada je izazvao prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom!”

Dabri je točnost informacija koje je iznio u Bujici, potvrdilo osoblje Vinkovačke bolnice: - Laboratorijski nalaz Banožićeve krvi iz Vinkovaca je trebao biti poslan u Osijek, no, to se nije dogodilo… U Osječkoj bolnici napravili su novi nalaz!

DABRO NE VJERUJE SLUŽBENIM REZULTATIMA PRETRAGE KRVI MARIJA BANOŽIĆA: Izvor iz Vinkovačke bolnice tvrdi da je bilo alkohola?!

Na inzistiranje šokiranog voditelja da otkrije odakle mu konkretno podatak o 0,27 promila u krvi Marija Banožića, Dabro to nije htio učiniti, inzistirajući na zaštiti izvora od kojeg je dobio skandaloznu informaciju. Ipak, rezolutno je ponovio da je informacija točna i da ju je dobio iz pouzdanog izvora u Vinkovačkoj bolnici.

Josipa Dabru je začudilo kako je ministar Tomo Medved mogao posjetiti Banožića u Osječkoj bolnici čak dva puta, u vrijeme kada se javno govorilo da “nije pri svijesti”: - Takvu, lošu praksu Andreja Plenkovića i HDZ-ove Vlade treba jednostavno prekinuti! Da napokon doživimo dan kada će pravda biti jednaka za sve, a ne da Plenković govori da “može kako hoće”… Pitanje je samo, dokle?!

Dabro je prošli petak, nekoliko sati prije tragične nesreće, tijekom javljanja uživo u Bujicu iz Vinkovaca, prvi javno otkrio tko je sve od visokih državnih dužnosnika s komemoracije u Bogdanovcima otišao u Ilok na proslavu Dan županije Vukovarsko-srijemske.

JE LI PLENKOVIĆ ZNAO ZA FEŠTU U ILOKU?!

I u ponedjeljak je, gostujući u emisiji u studiju Z1 televizije, ostao pri svojim tvrdnjama koje su vrlo neugodne za bivšeg ministra obrane Marija Banožića, ali i premijera Plenkovića, čiji je Banožić bio osobni izaslanik na Danu županije, a on sam već tri dana govori da “nije znao za druženje u Iloku”: - Jedna je ekipa HDZ-ovaca s komemoracije u Bogdanovcima otišla u Ilok. Kasnije su iz Iloka išli za Vinkovce, obići radove na braniteljskom domu… Govorim o ministrima Banožiću i Medvedu koji su bili s gradonačelnikom Vinkovaca Bosančićem. Do šest ili pola sedam navečer, Medved je s Bosančićem sjedio u Vinkovcima, u caffe baru ‘Marabu’, a s njima je bio i Anto Đapić… Banožić je otišao na Gradski odbor HDZ-a u Vukovar, a kasnije na druženje…

DABRO UPOZORIO: Ovo nije prva prometna nesreća Marija Banožića, jednu su već zataškali!

“Naravno da ostajem pri svemu onome što sam rekao i u petak i prije sedam mjeseci,” napomenuo je Josip Dabro, koji je još u ožujku ove godine, komentirajući slučaj pijanog HDZ-ovog župana, Damira Dekanića, pred kamerama otkrio kako je Mario Banožić, kao šef vinkovačkog Ureda državne uprave, svojedobno slupao službeni automobil, a vladajuće strukture i to su zataškale: “Kao predstojnik Ureda državne uprave u Vinkovcima, Mario Banožić je slupao službeni Ford Mondeo, star dvije godine! Taj podatak dobio sam kao tadašnji zamjenik župana. Automobila nije bilo nekoliko tjedana na raspolaganju u voznom parku i jedan mi je djelatnik prijavio da je Mario Banožić imao prometnu nezgodu, da je slupao taj automobile i da je utjecao na policiju kako bi se to zataškalo! Za popravak službenog automobila i sanaciju štete koja je počinjenja državnoj imovini, obratio se privatnim poduzetnicima…”

KAKO JE BANOŽIĆ POSTAO MINISTAR OBRANE: Plenkoviću ga je predložila Tena Mišetić!

Na pitanje voditelja je li premijer trebao znati za prvu Banožićevu prometnu nesreću, prije nego li ga je uopće imenovao ministrom obrane i jesu li ga službe na tako nešto trebale upozoriti, Dabro je odgovorio: - Prvo treba znati kako je Mario Banožić uopće postao ministrom… Odlaskom Gorana Marića, kojeg se smatralo ministrom Tome Čuljka (čovjeka u čiju je šumicu u lov u subotu išao Banožić) i nakon pada Gabrijele Žalac, Čuljak je inzistirao na Banožiću kao ministru imovine. On to nije postao, nego je postao ministar obrane, ali ne zahvaljujući Čuljku nego Teni Mišetić! Njegovo poznanstvo s gospođicom Mišetić bilo je ključno za Banožićevo imenovanje ministrom obrane, a premijer zna zašto i zbog čega…

Dabro je još otkrio: - Imao sam čak priliku vidjeti poruke koje su razmjenjivali Tena Mišetić i Mario Banožić. Tepali su si k’o djeca u osnovnoj školi! Razmjenjivali su se rođendanski poklončići, medvjedići... To je stvarno bilo na razini osnovnoškolaca! Sve u svemu, ako si tada bio dobar s Tenom, nije ti trebala ni provjera da postaneš ministar obrane! Tko god ga je htio provjeriti i saznati za prometnu koju je već imao i koja je zataškana, to je mogao vrlo lako učiniti. To vam je taj modus operandi HDZ-a, tako oni funkcioniraju… Nekome se oduzme život, Plenković smjeni krivca i odrekne ga se, iako je ranije imao mnogo drugih razloga da to učini.

DABRO I STRADALI GORAN ŠARIĆ ZNAJU SE JOŠ OD ŠKOLSKIH DANA: Bio je pošteni, slavonski čovjek…

Na samom početku emisije, vidno potreseni Dabro prvo je izrazio sućut obitelji tragično stradalog Gorana Šarića, kojeg je i osobno poznavao – još od djetinjstva: - Izražavam iskrenu sućut obitelji Šarić. Gorana sam poznavao još od 1998. godine jer smo ista generacija i zajedno smo putovali u srednju školu u Vinkovce; ja živim u Otoku, a on je iz Privlake… Znam ga kao petnaestogodišnjaka, a prije nekih pet-šest dana sreli smo se i pozdravili. Cijeli se život borio i radio, tražio svoju priliku. Ima dvije curice, jedna je treći, druga sedmi razred. Bio je jedan pošteni, slavonski, dobar čovjek. Jako mi je žao što je do svega ovoga došlo… Goran je već bio u Njemačkoj na radu da bi osigurao normalan i kvalitetan život svojoj djeci. Najviše sam ljut na to!

“Pitam se, jel’ zaista trebala nekome pasti glava i obitelj ostati bez supruga i oca pa da prepoznamo taj jedan bahatluk, koji vlada Vukovarsko-srijemskom županijom od strane HDZ-a već godinama,” nastavio je Dabro: “Ono što je najžalosnije, imamo mrtvog čovjeka, oca i supruga, a taj sustav u Vukovarsko-srijemskoj županiji, govorim ponajprije o policiji, radi na skrivanju dokaza. Da se nešto slično dogodilo meni, u najmanju bih ruku već gorio na lomači u središtu Vinkovaca! Zakon treba biti prema svima isti.”

DVOSTRUKA MJERILA I BAHATI BANOŽIĆ

U Bujici je spomenuta i tragična prometna nesreća koja se ovaj vikend dogodila kod Našica, također u Slavoniji, gdje je vozač kamiona usmrtio biciklista, nakon čega je promptno alkotestiran i uhićen, što nije bio slučaj i kod ministra Banožića…

“Imali smo i primjer vozača Hitne pomoći u Zagrebu koji je uhićen i doveden na sud u lisicama,” komentirao je Dabro: “Pogledajte samo kako privode naše navijače, a kako povlašten tretman imaju ratni zločinci kada ih se privodi bez lisica u Vukovaru!”

Josip Dabro osvrnuo se i na Banožićev nedavni napad na predsjednika Domovinskog pokreta Ivana Penavu, kada ga je Plenkovićev ministar kritizirao zbog plakata posvećenog ovogodišnjoj vukovarskoj Koloni sjećanja i optužio da je kockar: - Tko je kockar, a tko nije – o tom, potom… Cijeli Vinkovci, cijela Vukovarsko-srijemska županija i svi djelatnici koji su imali prilike surađivati s Mariom Banožićem, znaju najbolje kakav je on imao pristup i koliko je bahat bio prema ljudima. Ivan Penava takav bahatluk unutar HDZ-a nije trpio i zbog toga je izašao iz stranke. U HDZ-u su naučili na, doslovce, robovlasnički teror unutar stranke i prihvatljiv im je princip; tko jači, taj kvači!

“Banožića mi je žao kao čovjeka, ali ne i kao političara,” konstatirao je Dabro: “Njegov bahati pristup, koji traje već sedam godina, na kraju ga je i doveo tu gdje jest.”

DABRO UPOZORIO DORH I MUP: Sjetite se slučaja Dekanić i kako su prošli oni koji su sudjelovali u zataškavanju!

“Sjetimo se samo slučaja Dekanić, župana koji je sada Uskokov optuženik za više kaznenih djela,” napomenuo je Dabro i upozorio ljude u DORH-u i policiji da bi se jednoga dana mogli suočiti s vlastitom odgovornošću, ukoliko su išta zataškali u korist Marija Banožića: “Ispao sam babaroga, kada sam upozoravao na zataškavanja, a na kraju je zbog Dekanića došlo do smjene policijskog načelnika i pojedini službenici su pod suspenzijama. Sve je razotkriveno. No, iz tog slučaja, kako se čini, nisu izvukli pouku pa nam se opet događa da dužnosnici HDZ-a rade pritisak na institucije, kako bi se zataškali detalji strašne nesreće u kojoj je izgubljen jedan ljudski život. To je ta korupcija i taj nepotizam, koji HDZ već godinama generira i unutar lokalne policije, kao i dijela Državnog odvjetništva. Zbog toga nam se i prepolovio broj stanovnika u Slavoniji, ljudi naprosto više nemaju ni snage, ni volje, boriti se s takvim stvarima…”

DABRO ZAMOLIO PLENKOVIĆA: Andrej, kada idući puta budeš birao dužnosnike iz Vinkovaca, molim te, prvo im oduzmi vozačke!

Novinar Z1 televizije, Igor Petrović, na press konferenciji u Banskim dvorima postavio je premijeru Plenkoviću tri vrlo neugodna pitanja vezana uz slučaj Banožić. Plenković je ponovio da još uvijek ne zna je li Banožić bio na fešti u Iloku. Izbjegao je odgovor na pitanje – zbog čega ga o tome nije obavijestio ministar Medved, a na pitanje o alkoholu u krvi njegovog izaslanika Marija Banožića, novinaru je sugerirao da se obrati DORH-u…

Bujica je sinoć objavila ekskluzivne fotografije još jedne prometne nezgode, koja se istoga dana dogodila u Bogdanovcima, blizu Vukovara; djelatnice PR-a Marija Banožića, slupale su službeni automobil Ministarstva obrane, zaletjevši se u privatni Mercedes! Jesu li i one bile pod utjecajem alkohola, nije poznato…

“Prometnu je imala Gabrijela Žalac, prometnu je imao Damir Dekanić, prometnu je imao Marijo Banožić, a Andrej Plenković je birao sve te ljude,” zaključio je Josip Dabro, okrenuo se prema kameri i poslao poruku premijeru i aktualnom šefu HDZ-a: “ Andrej, kada idući puta budeš birao ljude iz Vukovarsko-srijemske županije, molim te, oduzmi im vozačke dozvole i pohrani negdje u Vladu, da ljudi ne voze!”