Zadnji komentari

U Vukovaru dodijeljene 264 stipendije, nagrade izvrsnim studentima, učenicima osnovnih škola i mentorima za ostvarene uspjehe

Pin It

Gradonačelnik Ivan Penava istaknuo je zadovoljstvo jer svake godine brojimo sve više studenata, kako onima kojima se dodjeljuju stipendije, tako i onima koji su izvrsni u svojem obrazovanju. “Drago mi je da možemo biti svojevrsna podrška ovim mladim ljudima koji će jednog dana svojim znanjima sigurno doprinositi našem gradu.

U Rodnoj kući Lavoslava Ružičke danas su dodijeljene nagrade učenicima i mentorima osnovnih škola s područja Vukovara koji su u školskoj godini 2022./2023. ostvarili posebna postignuća na državnim natjecanjima, susretima i smotrama, nagrade studentima koji su ostvarili izvrsne uspjehe u prošloj akademskoj godini te su dodijeljene stipendije učenicima srednjih škola deficitarnih zanimanja i redovnim studentima.

Nagrade i stipendije svečano su uručili gradonačelnik Ivan Penava, zamjenik Filip Sušac i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić.

Nagrade učenicima i mentorima osnovnih škola s područja Vukovara koji su u školskoj godini 2022./2023. ostvarili posebna postignuća na državnim natjecanjima, susretima i smotrama

Za istaknuti je kako je  Grad Vukovar ove godine uveo je novu mjeru kojom se potiče izvrsnost te motivacija kako učenika, tako i njihovih mentora.

Nagrade se dodjeljuju za državna natjecanja za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto, a dodjeljuju se u obliku jednokratne novčane nagrade (200 eura za pojedinačne rezultate,  200 eura za mentora te 600 eura za skupne rezultate) i pisanog priznanja.

Sukladno pozivu osnovnim školama sljedeća su postignuća u školskoj 2022./2023. godini za koja su se dodijelile nagrade:

1. OSNOVNA ŠKOLA JOSIPA MATOŠA

UČENIK: Marko Jurić, 8. razred;

MENTOR: Jakov Šikić, učitelj:

OSTVARENI REZULTAT NA DRŽAVNOM NATJECANJU: 1. mjesto u bacanju vortexa na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske za učenike s intelektualnim teškoćama u školskoj godini 2022./2023.

2. OSNOVNA ŠKOLA BLAGE ZADRE

UČENICI: Učenička zadruga Zlatne ruke – Zadrugu su predstavljale učenice Barbara Saulić, 7.a razred i Petra Uremović, 8.b razred.

MENTOR: Patricija Burazin, učiteljica;

OSTVARENI REZULTAT NA DRŽAVNOM NATJECANJU: Najproizvod „Narukvica od kože“ na 35. Smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske

3. OSNOVNA ŠKOLA MITNICA

UČENICI: Pjevački zbor OŠ Mitnica – 23 učenice;

MENTOR: Dunja Marković, učiteljica;

OSTVARENI REZULTAT NA DRŽAVNOM NATJECANJU: brončana plaketa za nastup na državnom natjecanju pod nazivom „66. Glazbene svečanosti hrvatske mladeži“.

Nagrade izvrsnim studentima

Novčanu nagradu u iznosu od 200,00 eura za izvrstan uspjeh u akademskoj godini 2022./2023. primilo je 35 redovnih studenata koji su ostvarili prosjek ocjena od 4.50 do 5.00, a za čega je osigurano 7.000,00 EUR u proračunu Grada Vukovara.

Nagrađeni studenti su izvrsni u studijskim programima: Učiteljski studij, Međunarodni odnosi, Hrvatski jezik i književnost, Menadžment u kulturi i kreativnim industrijama,  Mediji i odnosi s javnošću, Dentalna medicina, Fizioterapija, Psihologija, Menadžment, Rani i predškolski odgoj i obrazovanje, Kultura, mediji i menadžment, Pedagogija i Njemački jezik i književnost, Kineziologija, Edukacijska rehabilitacija, Kemijsko inženjerstvo u zaštiti okoliša, Medicina, Farmacija, Građevinarstvo, Kemijska tehnologija, Primijenjene umjetnosti, Povijest.

Podsjetimo kako je Grad Vukovar prošle godine podigao visinu naknade s 1.000,00 na 1.250,00 kuna, a ove godine ona je dodatno povećana – na 200,00 eura.

Stipendije

Za školsku/akademsku godinu 2023./2024. iz proračunskih sredstava Grada Vukovara dodijeljene su 264 stipendije kako slijedi:

– 104 stipendije za studente svih godina studija deficitarnih zvanja,

– 86 stipendija za studente koji studiraju na području izvan grada Vukovara, prve, druge i viših godina studija ostalih zvanja,

– 16 stipendija za studente koji studiraju na području grada Vukovara, prve, druge i viših godina studija ostalih zvanja,

– 58 stipendija za učenike srednjih škola, prve i viših godina školovanja za deficitarna zanimanja

Iznos stipendije je 160,00 € mjesečno tijekom 10 mjeseci u akademskoj godini za deficitarna zvanja.

Iznos stipendije je 130,00 € mjesečno tijekom 10 mjeseci u akademskoj godini za ostala zvanja izvan područja grada Vukovara.

Iznos stipendije je 100,00 € mjesečno tijekom 10 mjeseci u akademskoj godini za ostala zvanja na području grada Vukovara.

Iznos stipendije je 60,00 € mjesečno tijekom 10 mjeseci u školskoj godini za deficitarna zanimanja.

Podsjetimo kako je Grad Vukovar ove godine povećao iznose stipendija, a kao i prethodnih godina stipendiranje učenika i studenata s područja grada Vukovara provodi se i uz potporu, odnosno, donacije drugih gradova.

Gradonačelnik Ivan Penava istaknuo je zadovoljstvo jer svake godine brojimo sve više studenata, kako onima kojima se dodjeljuju stipendije, tako i onima koji su izvrsni u svojem obrazovanju. “Drago mi je da možemo biti svojevrsna podrška ovim mladim ljudima koji će jednog dana svojim znanjima sigurno doprinositi našem gradu. Ove godine povećali smo iznose stipendija, povećali smo iznos nagrade za izvrsne studente te smo uveli novu mjeru kojom želimo potaknuti izvrsnost i kod onih mlađih, osnovnoškolaca te njihovih učitelja i mentora. Grad Vukovar zaista ulaže puno truda u segment obrazovanja na području grada, a sve to rezultiralo je time da smo već drugu godinu za redom proglašeni najboljim gradom u Hrvatskoj upravo u toj kategoriji te smo na to ponosni.”, dao je istaknuti gradonačelnik Penava.

Pročelnik Dimić istaknuo je kako će Grad Vukovar za stipendije za ovu generaciju stipendista, uz donatorske stipendije, izdvojiti 300.000,00 eura.

kamenjar.com