Zadnji komentari

Mladen Pavković: Sramna minuta šutnje Peđe Grbina!

Pin It

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) naprosto je zgrožena činom, u Hrvatskom saboru, oporbenih čelnika, na čelu s Peđom Grbinom (SDP)  nakon što je okončano glasovanje za prvog čovjeka DORH-a, odnosno nakon što je na to mjesto izabran Ivan Turudić. 

Grbin je pozvao svoje istomišljenike da iz saborskih klupa odaju minutu šutnje ljudima koji su dali glas za Turudića, smatrajući da su ovim potezom, kako je rekao, „zabili zadnji čavao u hrvatsko pravosuđe“.

Hrvatski branitelji i stradalnici iznimno su ovim povrijeđeni, jer je novi glavni državni odvjetnik bio sudionik hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, a uz ostalo poništio je i presudu bl. Alojziju Stepincu.  

Pored toga, „grbinovci“ nikada nisu u Hrvatskom saboru dali minutu šutnje za poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje, a niti se nikada za njih nije čulo na komemoracijama – sjećanjima od Borova Sela, Pakraca,Voćina, Saborskog, Škabrnje, Zadra, Šibenika, Dubrovnika do Vukovara.

Ako tko treba u Hrvatskom saboru odati minutu šutnje, onda to trebaju i moraju hrvatski branitelji za one koji su na početku stvaranja hrvatske države, poput SDP-ovaca, predali oružje Teritorijalne obrane srpskim i inim četnicima i onima koji su napustili saborske klupe 25.lipnja 1991.!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)