Zadnji komentari

UHBDR91.: Dokle će komunistički zločinci biti počasni članovi HAZU i Grada Zagreba?

Pin It

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) svako malo podsjeća da ime pok. Josipa Broza Tita,  predsjednika propale Jugoslavije, nikako da se izbriše iz pojedinih hrvatskih institucija.

Tako primjerice Titovo se ime i dalje nalazi među tzv. počasnim članovima Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) na što se nažalost ne bune ni protestiraju ni sami akademici. 

Naša Udruga je također još prije nekoliko godina skrenula pozornost i na činjenicu da nije samo „kumrovečki bravar“ počasni član HAZU, već da je i dalje – počasni građanin Grada Zagreba, tako da na njihovu popisu (službene stranice) i dalje možete pročitati da su počasni građani hrvatskog glavnog grada od 1945.-1990.iovi zaslužni junaci: Josip Broz Tito, predsjednik SFRJ,Vladimir Bakarić, političar, Miroslav Krleža, književnik,  Anka Berus, političarka i revolucionarka,dr. Pavle Gregurić, političar, Ivan Krajačić, političar i revolucionar, Karlo Mrazović, političar i revolucionar,Mika Špiljak, političar, Linden Forbes SampsonBurnham, predsjednik Republike Gvajane (Južna Amerika) i Perez de Cullar, nekadašnji glavni tajnik UN-a, inače političar iz Perua!

Pored ovih imena, zaslužni građanin Grada Zagreba još je ranije postao (i ostao!) nitko drugi nego Vuk Stefanović Karadžić, za kojeg se ističe da je „jezikoslovac“, umjesto – velikosrpski ideolog, čiji je slogan „Srbi svi i svuda!“.

Dakle, nije istina da baš nitko nije i ne  upozorava na ovu „svinjariju“, kako se relativno često govori i piše,  već je istina da se neki hrvatski akademici, političari i intelektualci prave „gluhi i slijepi“, pa izvlače ovaj problem tek kad njima odgovara, pretežno u predizborne i slične igre.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)