Zadnji komentari

Slavonski poljoprivrednici ponovno izlaze na ulice…

Pin It

Hrvatski poljoprivrednici ponovno izlaze na ulice i to već u ponedjeljak, kad će se u 10 sati okupiti u Đakovu, saznaje Dnevnik.hr.

Na ceste izlaze i slavonski i medimurski poljoprivrednici, a kako su poručili to rade u znam podrške europskim poljoprivrednicima i da iskažu svoje nezadovoljstvo i probleme.

Podsjetimo, održan je višesatni sastanak predstavnika Hrvatske poljoprivredne komore (HPK) i Ministarstva poljoprivreda, a poljoprivrednici od Vlade traže žurnu provedbu svojih zahtjeva, revidiranje europske poljoprivredne politike i zaštitu proizvodnje.

“Upravni odbor Hrvatske poljoprivredne komore, na svojoj je sjednici koja je održana 13. veljače 2024. godine donio odluku da hrvatski poljoprivrednici za sada ne idu u prosvjede, ali se solidariziraju sa zahtjevima prosvjednika u EU, te daju podršku poljoprivrednicima drugih članica”, izjavio je predsjednik HPK Mladen Jakopović.

“Ukoliko ne bude sluha i ne dobijemo jasne odgovore od Vlade RH i resornog Ministarstva, spremni smo ubrzo krenuti u organizaciju velikih prosvjeda. Na njima ćemo upozoriti na izuzetno teško stanje u proizvodnji, te nemogućnosti da se hrvatska poljoprivreda zbog svih ograničenja nove Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP) nosi sa ogromnom administracijom, stranom uvoznom konkurencijom te rušenjem proizvođačkih cijena. Zbog toga se uništava domaća proizvodnja, a mnogi proizvođači odustaju od svoje proizvodnje, koja njima znači egzistenciju”, ustvrdio Jakopović.

priznajem.hr