Zadnji komentari

Mlinarić: Uvođenje vojnog roka ne smije biti samo predizborni trik - moramo imati obučenu i spremnu vojsku koja će čuvati naše granice

Pin It

Hrvatska vojska mora biti ta koja će štititi kopno, zrak i more. Kolega Deur (HDZ) kao da se probudio 2022. kad je Rusija napala Ukrajinu. Kako se sada, nakon dvije godine, sjetio vraćanja vojnog roka? Dvije godine traje rat u Europi, a hrvatska Vlada ništa nije poduzela. U centar Zagreba nam je doletio dron. Nemamo naoružanje, niti možemo zaštititi ni svoje nebo, ni more, ni kopno. 

Zakasnili smo i sada treba na tome ozbiljno raditi, a ne u predizborne svrhe, kao što to radi HDZ. Najbolje je imati obučenu i spremnu vojsku i to nije bacanje novca. To je ulaganje u sigurnost svoje države. U Domovinskom je ratu poginulo 15.000 ljudi da bi se stvorila ova država i našu granicu treba čuvati.

Nažalost, od 2000. se vojska devastira, prvenstveno u kadrovima. Ljude koji su prošli Domovinski rat i koji su još puno mogli dati Hrvatskoj vojsci tjeralo se u mirovinu. Bojim se da je ovo HDZ-ov spin pred izbore kako bi se dodvorio desnom biračkom tijelu. Plenković govori da moramo podići glavu iz svog malog dvorišta, a njegovu glavu sedam godina drži spuštenu koalicijski partner Pupovac!

To govori čovjek koji je izbjegao vojni rok i koji je lagao da ima anemiju. To nije dobar pokazatelj mladima ljudima koji trebaju služiti vojsku. Bojim se da je ovo samo predizborni trik HDZ-a i da nemaju ozbiljnu namjeru vratiti vojni rok. 

DP je podigao glavu čim je Rusija izvršila agresiju na Ukrajinu i već smo tada rekli da treba pod hitno vratiti vojni rok i da sigurnosna situacija u svijetu ne ukazuje na ništa dobro, da opet imamo rat na europskom tlu i da je pitanje kako će to sve završiti, a znamo tko nam je u susjedstvu, vidimo Vučića u Srbiji i Dodika u Bosni, vidimo što se događa u Crnoj Gori, a vidimo i kakve izjave daje predsjednik mađarske vlade Orban.