Zadnji komentari

Grbin pozvao na koaliciju: 'Ne možemo zanemariti da je Tuđman opljačkao Hrvatsku'

Pin It

Zatim je odgovorio na pitanje je li onda za njega bivši predsjednik Tuđman mafijaški boss kakvim ga je nazvao Krešo Beljak. "Mi znamo što se događalo 90.-ih u ovoj zemlji i naravno da Franjo Tuđman ima neke zasluge, ali je isto tako i činjenica da je Hrvatska u njegovom mandatu opljačkana. Da to zanemarimo?", upitao je

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin nakon prosvjeda lijevo-liberalne oporbe na Markovom trgu u subotu dobio je vjetar u leđa i ponvno je pozvao na suradnju stranaka ljevice i centra. 

Grbina nakon velikog skupa opozicije ponovno pozvao sve stranke centra i ljevice na zajednički izlazak na izbore. Predsjednik SDP-a otkrio je zašto smatra da ujedinjena opozicija zajedničkim izlaskom na izbore može srušiti HDZ i koga sve poziva na tu ujedinjenu listu, kazao je u intervjuu za N1. 

Rekao je kako je spreman staviti svoj ego sa strane za taj viši cilj te je zatražio od ostalih da budu odgovorni i učine to isto. "Idemo u razgovore, vrata otvaramo širom, smatramo da je zajednički nastup ovih stranaka jedan od načina da promjenu olakšamo", kazao je.

Objasnio je kako će ponovno pozvati Možemo u koaliciju iako su ih oni već više puta odbili. "Moramo, to je naša obveza…Imam li ja u ovom trenutku pravo svoj ego staviti ispred onog što je potreba zemlje u kojoj živimo? Ma nema šanse, ne mogu", kazao je predsjednik SDP-a.

'Ovo je prijelomni trenutak'

Otkrio je tko je sve dobrodošao. "Opet sve zovemo na razgovore koji vide, znaju i mogu pridonijeti da se Hrvatska promijeni jer je ovo prijelomni trenutak", naglasio je Grbin. Što se tiče izjava premijera Andreja Plenkovića i njegovih komentara da je riječ o prosvjedu radikalne ljevice te da je proruski orijentiran, Grbin je u središnjem Dnevniku Nove TV kazao da je premijer svašta rekao.

"Moram priznati da sam malo zabrinut za njegovo zdravlje, podsjetio me na Franju Tuđmana nakon skupa za 101. A kako su HDZ-ovci na mrežama krenuli umanjivati broj ljudi koji se tamo pojavio, samo očekujem da sada kažu da skupa uopće nije bilo, da prosvjeda nije bilo, da Markov trg nije bio pun, da Gornji Grad nije bio pun", dodao je.

Premijer je komentirao i da su neke poruke na prosvjedu bile vulgarne te primitivne s čim se Grbin se slaže. "HDZ jesu kvislinzi, to su pokazali primjerice u situaciji s Mađarima i s MOL-om. To je potpuno evidentno. Kada govorimo za lopova da je lopov onda to nije teška riječ, to je činjenica. To što se netko nije u stanju suočiti s činjenicama nije moj problem", poručio je Grbin.

'Da to zanemarimo?'

Zatim je odgovorio na pitanje je li onda za njega bivši predsjednik Tuđman mafijaški boss kakvim ga je nazvao Krešo Beljak. "Mi znamo što se događalo 90.-ih u ovoj zemlji i naravno da Franjo Tuđman ima neke zasluge, ali je isto tako i činjenica da je Hrvatska u njegovom mandatu opljačkana. Da to zanemarimo?", upitao je.

Most je kazao da je ljevica napravila uslugu Vladi jer nisu zvali njih na prosvjed. "Žao mi je što tako misle, ali mi smo pozvali sve koji žele na Markov trg da nam se pridruže. Vrlo je jasno - dođite na Markov trg, pridružite se prosvjedu. Nikola Grmoja je sam jednog dana rekao - Pozivam ljude da dođu na Markov trg. Poslije se predomislio. Uopće me ne zanima što on govori. Pitajte njega za pojašnjenje njegovih riječi", ustvrdio je.

Podsjećamo, predsjednik SDP-a Grbin i koordinatorica Možemo! Sandra Benčić rekli su nakon prosvjeda u organizaciji lijevo-liberalnih stranaka u subotu da je najvažnija poruka građana da im je dosta korupcije, laži, kriminala i HDZ-a te da stranke još nisu razgovarale o velikoj koaliciji.

"To je najvažnija poruka od danas - dosta je korupcije, laži, kriminala, dosta je HDZ-a", rekao je Grbin u izjavi za novinare nakon prosvjeda na Markovom trgu.  Nije htio davati procjene o broju okupljenih, ali je rekao kako je bilo "stvarno puno ljudi", zaključio je Grbin nakon prosvjeda. 

direktno.hr