Zadnji komentari

Medvedev poručuje: ‘Smrt za smrt’

Pin It

Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi, najmanje 60 mrtvih - Posušje.info

Ako se utvrdi da se radi o teroristima kijevskog režima, nemoguće je drugačije postupiti s njima i njihovim ideološkim inspiratorima. Svi oni moraju biti pronađeni i nemilosrdno uništeni kao teroristi. Uključujući i dužnosnike države koja je počinila takav zločin. Smrt za smrt.

Ukrajina “nema apsolutno nikakve veze” s pucnjavom u kojoj je u petak u Moskvi, prema privremenom izvješću, ubijeno najmanje 40 ljudi, a više od 100 je ozlijeđeno, izjavio je savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihailo Podoljak, opisujući napad kao “teroristički čin”. “Budimo jasni, Ukrajina nema apsolutno nikakve veze s ovim događajima”, uvjeravao je na Telegramu Podoljak, čija se zemlja više od dvije godine bori protiv ruske invazije. I skupina Sloboda Rusije, koja okuplja ruske borce protiv Kremlja sa sjedištem u Ukrajini, zanijekala je bilo kakvu umiješanost u smrtonosni oružani napad u petak na koncertnu dvoranu u predgrađu Moskve. “Naglašavamo da se Legija ne bori protiv ruskih civila”, rekla je skupina koja krivi “Putinov teroristički režim”.

Manja skupina napadača, procjenjuje se da ih je bilo do pet, odjevena u maskirne odore, napala je iz automatskog oružja ljude okupljene u koncertnoj dvorani u blizini Moskve ubivši pritom najmanje 40, te ranivši preko 100 ljudi. Bačene su i zapaljive bombe zbog čega je, prema prvim procjenama, trećina dvorane izgorjela, a krov je u potpunosti zahvaćen vatrom. Za sada se ne zna tko su napadači, a rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da je riječ o terorističkom činu. U Moskvi su tijekom vikenda otkazani svi masovni događaji i okupljanja.

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev, sada zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Ruske Federacije, oštro je reagirao na tragične događaje u predgrađu Moskve: “Ako se utvrdi da se radi o teroristima kijevskog režima, nemoguće je drugačije postupiti s njima i njihovim ideološkim inspiratorima. Svi oni moraju biti pronađeni i nemilosrdno uništeni kao teroristi. Uključujući i dužnosnike države koja je počinila takav zločin. Smrt za smrt.”

Nepotvrđene nimke na društvenim mrežama prikazuju uhićenje muškarca koji je navodno sudjelovao u napadu u kojem je, prema trenutnim podacima, stradalo najmanje 40 osoba. Trenutno nema dostupnih informacija koje potvrđuju navode da je uhićena osoba napadač. Također se ne zna što se dogodilo s ostalim sudionicima smrtonosnog napada u glavnom gradu Rusije.

geopolitika.news