Zadnji komentari

Mlinarić: Kako je jedino moguće pobijediti korupciju

Pin It

Može biti slika sljedećeg: 3 ljudi

U svakom govoru o borbi protiv korupcije, previđamo jedan bitan uvid bez kojeg sve što o korupciji govorimo, promašaj je. A to je ovo: korupcija svoj početak ima u preziru svega što je nacionalno: u njezinom pogaženom dostojanstvu u javnom prostoru. Svaki zločinac da bi činio zločin, najprije u sebi mora probuditi prezir prema žrtvi. U ovom slučaju, prema Hrvatskoj.

Već desetljećima svim lopovima i prevarantima, put krče oni koji Hrvatsku ismijavaju, optužuju za zločine kojih nema, prešućuju ili iskrivljuju istinu koju znaju, gade njezine branitelje, Domovinski rat, daleke povijesne istine, i sve temelje naroda. Tako osramoćenu i prezrenu, smije se onda izdati, prodati, opljačkati, jer „bolje ni ne zaslužuje.“ 

Od te točke kreće pljačka, korupcija, mito, rasprodaja, loši zakoni, i svako drugo zlo. 

Da bi iz Hrvatske istjerali ova pogubna zla i pogibelji, najprije joj treba vratiti dostojanstvo, poštovanje prema narodu, njegovoj povijesti; potom prema institucijama, a na posljetku prema svemu što je Hrvatsko. Onda kad nam Hrvatska postane svetinja, i kad tako bude tretirana u medijima, obrazovanju, u svakom javnom govoru, i kad u javnom govoru sve što je hrvatsko, postane ponos i čast, tek onda će biti moguće obračunat se i s korupcijom i svakim vragom paklenim. 

Stoga, prava borba protiv korupcije počinje ovdje: u Domovinskom pokretu, u našemu programu obnove dostojanstva naroda i njegovih institucija. Kada vratimo ponos narodu i dostojanstvo domovini, borba protiv korupcije će biti kratka oluja kakva se dogodila u Domovinskom ratu.

Jedina borba protiv korupcije koja može uspjeti, počinje ovdje: programom Domovinskog pokreta.

S vama!