Zadnji komentari

Europski federalisti žele nam krojiti zakone

Pin It

Social media police | Cartoon Movement

Njemački i Francuski zastupnici bi nama i drugima krojili zakone, a mi ne bismo imali nikakav mehanizam to zaustaviti, to je za nas veleizdaja, protiv smo takve reforme i takve ideje vode dalje dizanju naroda, pobuni, daljnjem padu Unije i dezintegraciji Unije.

„Stalna na tom svijetu samo mijena jest“, napisao je veliki hrvatski pjesnik Petar Preradović, pa sve promjene i mijene su sastavnica ljudskog društva koje bi spoznajom trebalo biti poštenije, bolje, korisnije, a je li to uvijek tako.

Nakon prijma Hrvatske u Europsku uniju, nije se u daljnjim potezima Unije dogodilo proširenje, jer su politike i neslaganja postali vidljivi na načelima više ili manje Unije. Kao što je poznato Unija ili njene najjače članice Francuska i Njemačka promišljaju napustiti dosadašnji način zakonodavnog ustrojstva Unije te ju pretvoriti u federaciju s jednim parlamentom političkih stranaka u sastavu, što je prisutno i sada, jednom vanjskom i obrambenom politikom, jednim mehanizmom odlučivanja.

Takvim, a kad bi se direktive prihvatile, nacionalni parlamenti izgubili bi svoj značaj, pa bi pitanje rata i mira donosili europski komesari, a Hrvati bi trebali za te nove europske vrijednosti ginuti diljem Ukrajine, Poljske ili Litve.

Ništa nije slučajno jer su u pozadini stvarni gospodari kaosa, a to su mahom fondovi, banke i svjetske korporacije. Male države kao što je RH u takvoj mega tvorevini nestaju prostorno, nacionalno i kulturološki. Taj je proces već započeo raznim migracijama ili premještanjem stanovništva, ali i pokušajima gušenja nacionalnih gospodarstava (poljoprivreda), a o promjenama na području kulture onom dijelu koji narod čini narodom da i ne govorimo.

Nedvojbeno je da je Andrej Plenković zagovornik tih globalističkih procesa, a da je HDZ, ova danas i netuđmanova stranka pripadnica globalističkog pokreta – “europske obitelji” na čelu s Ursulom von der Leyen.

Spriječiti namjeru nadglasavanja

Teme oko zbivanja u Europskom parlamentu nisu omiljene teme u hrvatskom tisku, stoga smo danas iskoristili situaciju nakon završetka kongresa novoosnovane stranke Pravo i pravda na čelu s Mislavom Kolakušićem, razgovarati s dr. Ivanom Viliborom Sinčićem hrvatskim zastupnikom u Europskom parlamentu koji nam je iznio svoj stav o pokušajima globalista da izmjene na svoj način  Europski ugovor I Ugovor o funkcioniranju EU-a. Evo što nam je dr. Sinčić kazao, na pitanje o tendencijama nadglasavanja kao izraza politike u Europskom parlamentu: „Prije nekoliko mjeseci u EP-u pokrenut je prijedlog izmjena dva temeljna Ugovora, Ugovora o EU-u i Ugovora o funkcioniranju EU-a. Unutar tih Ugovora stotine je odredbi za različite politike i pozicije da se neka odluka ili neka politika donosi konsenzusom, odnosno da se svi slažu. To je postala ogromna prepreka ekipi koja sada vodi europsku politiku sastavljenoj od globalističkih opcija to su takozvani pučani (Europska pučka stranka kojoj pripada i HDZ), socijalisti, liberali, zeleni.

Kao što je poznato najviše nazovimo„problema“ je bilo s Mađarskom, Poljskom. Tu su ove opcije koje smo spomenuli imale problema i u nekim drugim zemljama koje jednostavno ne žele provoditi politiku EP-a koja se nameće izvan pravila. To je pravo tih zemalja zasnovano na osnovi potpisanih Ugovora s EU-om, ali i pravo gdje te članice EU-a provode svoje interese. Ja sam glasao protiv takvih izmjena Ugovora koje smo spomenuli jer sam mišljenja da mora i treba postojati pravo članica EU-a i poštivanje Ugovora koji su potpisani pristupanjem pojedinih zemalja EU-u. Simbolično je da je za to izvješće bilo šest koordinatora, jedan je od članova bio Poljak koji je iz prosvjeda odustao, četvero ih je bilo iz Njemačke, a poznato je da je prijedlog došao iz Njemačke i to od pripadnika pučana, socijalista, zelenih i liberala, dok je jedan bio Belgijac, liberal, veliki belgijski federalist poznat po tomu što se zalaže za Sjedinjene Europske Države. Ako bi takav prijedlog prošao, u konačnici Hrvatska i manje zemlje članice ne bi imale više nikakav utjecaj. Sada ako nam se nešto ne sviđa možemo staviti veto, u tom drugom slučaju ne bi imali nikakvo pravo.

Većina sastavljena od Francuske, Njemačke i još poneke države imala bi dovoljno ruku da iznose neku politiku, iznesu nekakav zakon i tada nas prisile da preko Hrvatskog sabora tu direktivu ili odluku EK-a ugradimo u nacionalno zakonodavstvo i tada te odluke EP-a postaju naš zakon. Njemački i francuski zastupnici bi nama i drugima krojili zakone, a mi ne bismo imali nikakav mehanizam to zaustaviti, to je za nas veleizdaja, mi smo glasali u EP-u protiv toga, protiv smo takve reforme i takve ideje vode dalje dizanju naroda, pobuni, daljnjem padu Unije i dezintegraciji Unije.

Bruxelles želi sve više moći, to su otkrili Britanci jer nisu mogli trpjeti Bruxelles iznad sebe. Mi smo danas održali naš kongres ovdje na Zagrebačkom velesajmu, naša snaga raste svaki dan, naglašavam da smo počeli raditi prije nekoliko dana, a i registracija Prava i Pravde je učinjena unazad tri dana. Planiramo obići cijelu Hrvatsku. Za nas je znanje i pravda, struka od presudnih značajki kojima se želimo baviti, ali ako nema snage sve ostaje na najnižim granama. Mi pozivamo da Hrvatska stane zajedno i da budemo relativni pobjednik izbora i nakon toga da sastavimo vladu“, kazao nam je Ivan Velibor Sinčić.

Boris Šimundić/hrvatski-fokus.hr