Zadnji komentari

Mlinarić: Nitko neće prodavati moju Hrvatsku!

Pin It

Nitko neće izdavati moj narod, nitko neće gaziti po našim svetinjama. 

Prije nego i znam kako ću te zaustaviti, znam da hoću. Znam, jer sam odlučan do kraja. I znam da stotine tisuća misle isto.

Prošao sam sva mjesta u Dalmaciji – zato sam i došao – da pokrenem i brda i doline, i mlado i staro, da s prijateljima povedemo narod s ovog svetog i slavnog juga. Ne samo da uđemo u Sabor, u kojemu ćete nas opet praviti budalama. Nego dolazimo preuzeti odgovornost za Domovinu. Tisuće i tisuće, učenih, hrabrih, poštenih, složnih. Sve nas je više, i nema nam kraja. Desetke i desetke mjesta sam obišao, i sav narod govori isto: “Oni više nisu naši! I mi ih više nećemo!”

I ništa nam nije dosta osim – nove Vlade koja će stati iza svega onoga što smo toliko puta rekli: iza našeg hrvatskog identiteta, naše povijesne pobjede, dostojanstva branitelja, koje nitko više nikad neće gaziti. Na ništa više ne pristajemo osim na novu hrvatsku Vladu koja će najprije sama reći kakvu Hrvatsku hoće i želi - prije nego joj itko drugi šapne u uho što bi i kako bi mi u svojoj kući trebali govoriti, raditi, misliti, vjerovati, ispovijedati... rađati, ženiti, moliti, slaviti...  

Ne da se i ne može se to tako, gospodo izdajnici, živjeti u državi koju vi krojite po volji nekih svjetskih protuha i zlih ljudi. Ne da se, jer to nije sloboda, nego ropstvo. Porobiste nas. Mi se jednih oslobodismo, ginući, a vi nas kao kockari prokockaste. Što mi krvlju i životima natrag zadobismo, vi diplomatski ko prostitutke prodadoste, i izdadoste povjerenje koje vam je narod dao. Ne, ne da se, jadnici, živjeti tako šuteći, tako gaženo i poniženo… 

Dolazimo mi, i sve nas je više. Trebalo je samo zapaliti iskru, samo se pokrenuti – i više nas nitko neće zaustaviti. A vi, naravno, pojma nemate kako gorimo za ove izbore. 

Odlazite, gospodo, ostavite nas, i idite svojim gospodarima. Mi dolazimo, vratiti prava, dostojanstvo, kršćanski moral, zakone, pravdu, referendume, domoljubno i kršćansko obrazovanje, snažnu i hrabru vojsku ... Sve ono naše hrvatsko. Dolazimo smijeniti vas, jer vi ste veleizdajnici, jer ste lagali i varali, jer ste milijune mutnih poslova prevarantski ko najveći neprijatelji podmetnuli svome narodu. Odlazite, jer ste nam nametnuli istanbulsku konvenciju, onemogućili dijaspori da i oni biraju; otvorili vrata migrantima, sklopili savez s prosrpskim strankama… jer ste uvijek birali loše koruptivne poslušnike kako bi imali one koji su spremni na svakakva izdajstva u zamjenu za svoje pljačke. 

Uvijek je bilo izdajica koji su vrata grada otvarali osvajačima, ali nikad nije bilo ovako: da su vođe naroda to činile kako bi neprijatelj pokorio vlastiti mu narod – sve dok niste došli vi.

Odlazite, odlazite, loši ljudi, vi nezasitni koji ste krađama uništili male ljude. Odlazite vi korumpirani koji ste zatvorili vrata poštenima koji nisu bili u vašim strankama. Odlazite vi nemilosrdni birokrati koji ste svojim začkoljicama uništavali sve one koji su htjeli legalno raditi, graditi, proizvoditi, investirati – a nisu htjeli dati mito. Odlazite vi mrzitelji dijaspore, koji ste činili sve da im spriječite povratak i ulaganje u domovinu. Odlazite više, vi oholi što svih ovih godina niste htjeli čuti što nam je na srcu. Odlazite više, jer dolazimo mi, sa sjevera i juga, istoka i zapada, sa svih strana osloboditi našu Hrvatsku i podići sve što ste porušili, vratiti sve što ste izdali. 

Odlazite, spodobe obamrle savjesti, vi bešćutnici, koji ne ćutite svoju Hrvatsku, jer je niste htjeli voljeti. 

Podcijenili ste nas: niste znali kolika je naša ljubav i bijes. Vi još ne razumijete: ne zanima nas biti oporba i opet samo dopuštati da nas ponižavaju vaši birokrati. Ništa nas ne može zadovoljiti nego nova vlast, nova politika, novi početak, novi radikalni zaokreti u politici i zakonima, radikalni obračun sa svim što ste okupirali, izdali, prodali, prevarili, urušili. 

Mi dolazimo voljeti, i iz ljubavi i prema ljubavi, onako kako to krv prolivena za slobodu zaslužuje i kako je jedino pravo.

Odlazite! Samo otiđite, vi jadni ljudi žaljenja vrijedni!