PRAVDA ZA HRVATSKU? PDF Ispis Unesi e-mail
Autor Hr pero istine   
Petak, 26 Studeni 2010 09:15
Postavi članak na svoj profil

Evo bliži se polako godina dana kako je Ivo Josipović izabran za predsjednika Republike Hrvatske. Ponosni član SKH (Saveza komunista Hrvatske), nikada nije skrivao, a ni javno se odricao svoga komunističkog i jugonostalgičnog naslijeđa. U svojoj kampanji isticao je moto "Pravda za Hrvatsku". Da, slažem se pravda za Hrvatsku, samo pitanje koje mi se nameće je, kakva pravda i jeli ona jednaka za sve u toj Hrvatskoj?

Ako pogledamo samo njegovo dosadašnje djelovanje za svoga mandata, jednom strancu bi bilo potpuno jasno da tu nema pravde, ni jednakosti, ni Hrvatske. Zar bi jedan čovjek koji je za pravednost i jednakost, javno podržavao samo jednu stranu, a drugu prozivao da je na strani zla i tame.

Ništa novo u našoj prekrasnoj domovini Hrvatskoj. Već viđeni scenarij od njegovog prethodnika Mesića, koji je izmjenio sve režime i sve stranke. Od jednog predsjednika predsjedništva SFRJ-a, do člana HDZ-a ( jer je očito vidio da se klima mjenja i da je dobro promijeniti stranu), nakon razilaženja sa pokojnim predsjednikom dr. Tuđmanom, osniva svoju stranku HND, koja poslije prelazi u Hrvatsku narodnu stranku (HNS). Kao drugi hrvatski predsjednik Mesić počinje ukidati sve što je ostavština njegovog predhodnika. Ukida "Predsjedničku gardu", lentu, odaje Haškom sudu povjerljive dokumente, i svjedoči kao svjedok na suđenju. Javno govori o podjeli Bosne, u kojoj jednaku krivicu pripisuje predsjedniku Tuđmanu, smijenjuje hrvatske generale koji su protiv omalovažavanja Domovinskog rata i njegovih vrijednosti. Minimalizira ulogu Crne Gore u agresiji na Republiku Hrvatsku, gdje god stigne sve neistomišljenike i Hrvate koji su domoljubno opredjeljeni okarakterizira ustašama, fašistima, osobama sklonima zločinu. Smeta mu križ kao znak slobode, istine i pravde, smeta mu snažno mjesto Crkve u našemu narodu i uloga vjere koja je sačuvala naš povijesni identitet i opstojnost.

Za Stjepana Mesića neosporno je da zločin nije zločin, ako ga počini antifašist partizan pod petokrakom. Jasenovac, rasni zakoni i bezbrojne ostale demagogije i uveličavanja koja su kroz cijelo vrijeme Jugoslavije bili kamen za vratom Hrvatima, ponovno mu se stavljaju na teret. Bleiburg je bio opravdan jer tamo su samo bili ustaše, kvislinzi tj domaći okupatori i izdajnici. To me podsjetilo na izjavu rektora zagrebačkog sveučilišta, prije izvršenja smrtne presude. Odgovorio je partizanima na upit jeli surađivao s okupatorima? "I krave su davale mlijeko okupatorima, jesu li i one bile suradnici i kvislinzi?"

Vratimo se sada na našega sadašnjeg predsjednika, koji će nas u narednih nekoliko godina pljuvati, javno obezvrjeđivati, ali sve u rukavicama, kao pravi sveučilišni profesor. U ovom kratkom vremenu što je prošlo već je napravio nekoliko stvari za koje bi mu u ostalim zemljama već prijetila optužba za veleizdaju nacionalnih interesa.

Ivo Josipović se postavio kao da je novi "mesija", želeći stvoriti sliku o sebi kao o Gandiju, osoba koja je za pomirbu, isprike, i suživot. Krenimo redom; Odlazeći u susjednu nam BiH, odlazi u Bosansku Posavinu. Područje koje je skoro cijelo etnički očišćeno od Hrvata. Prije rata u njoj je živjelo 130 tisuća Hrvata, a danas čine svega 40 tisuća u dva odvojena džepa Posavske županije. Osim Hrvata u njoj su stradali i Muslimani (Bošnjaci), sakralni objekti (katolički i muslimanski) potpuno devastirani i uništeni, kuće popaljene i opljačkane, a narod pobijen ili protjeran.

I onda se pojavljuje Ivo Josipović pruža ruku Dodiku, i odlazi u mjesto Sijekovac, te se poklanja žrtvama zločina "hrvatsko- muslimanskih paravojnih formacija". A neznajući ili bolje reći ne želeći znati da je na tom popisu žrtava i danas živa polovica, da je to mjesto bilo jedno od četničkih uporišta... Zar je slučajno zaboravio otići u Derventu, gdje je od prijeratnih 22 tisuće Hrvata, danas ostalo samo 300.

Duga je lista njegovih propusta i gafova, koji nisu nimalo slučajni nego pomno planirani. Isprika za politiku Republike Hrvatske prema Bosni i Hercegovini, opravdavajući izjave Vesne Pusić da je Hrvatska izvršila agresiju. Zar je slanje oružja Armiji BiH, deblokada Bihaća, primanje izbjeglica po Hrvatskoj agresija? Zar je obrana vlastitog naroda agresija?

Skup u Srbu, čisti manifest mržnje prema svemu što je hrvatsko. Taj isti Srb bio je mjesto četničkog ustanka protiv Hrvatske vlasti prije skoro sedamdesetak godina, a sada je ponovno mjesto ustanka. Kao i onda izmjenjuju se kokarde i petokrake. Pupovac, Stanimirović kliču od radosti, ponovno se može slaviti ustanak njihovih đedova protiv ustaša. Slaviti pokolje i masakre ne pada na pamet nikome normalnom i pravednom, zar ne? Pa zar netko normalan može slaviti Hirošimu, ili genocid nad Armencima? Srbi se sve više učvršćuju u vlasti zahvaljujući labilnoj i definitivno ne domoljubno orjentiranoj HDZovoj vladi. SDSS uvjetuje, zahtjeva... pa zar smo to mogli sanjati 91., 92.? Stanimirović ide korak dalje i tvrdi da Srbi nisu prvi počeli sukobe u Vukovaru. Zar se može ići u veću krajnost od ove?

Traži se autonomija srpskih općina istočna Slavonija, i gle slučajnosti baš dolazi u Vukovar predsjednik Srbije Boris Tadić. Predlaže Josipoviću povlačenje hrvatske optužbe za genocid. Njegove isprike i izjave ne znače ništa majkama koje su svoje sinove izgubili na Ovčari, Vukovarcima koji su 3 mjeseca sjedili u podrumima i prošli kroz ratni pakao.

Dolazim do kraja ovog članka i pitam se, gdje je gospodine predsjedniče ta vaša PRAVDA ZA HRVATSKU, PRAVDA ZA SVE???

 

Hr pero istine (Semper magis)

 

Komentari

 
0 #6 Zdrug 2010-11-27 23:33
Šta on zna i za šta je sposoban?Samo za izdaju i uništavanje Hrvata ka i otac mu.
Citat
 
 
+1 #5 JP Velebit 2010-11-27 17:08
Kakva Politika od Josipovića on će možda dobiti od SRBIJE kosti Hrvatski MUČENIKA koje su njegovi prijetelji mučili i ubili i on sada govori kako je to uspjeh njegove Politike.
A ne govori šta je Srbima obećao da ćedu dobit, u svakom Selu gde živi jedan Srb mora ćese sve oznake da se napišedu na ĆIRILICI i da se zločinci mogu vraćat u HRVATSKU.
Može se reći Srbi su ge doveli na tanak LED bilo bi mu bolje da radi ono šta znade i zašto je sposoban.
Citat
 
 
+1 #4 Johnny 2010-11-27 02:47
Ivo Josipović je manijakalna avet hrvatske budućnosti. Slatkorječiv, bljutavo krvožedan hrvatske krvi. On je najveća sramota Zagreba ikad, pa tako i Hrvatske.
Dok su dečki iz Centra Zagreba ginuli za Hrvatsku, gdje je on bio sa svojim tito-gardističkim znanjem. Ma nemojmo biti ludi. Okrvavio je on ruke Hrvatima davno, vidi se da je iskusan u tome. Samo krvopija ima tako uglađenu facu.
Gdje su sad Globus, Nacional i ostalo novinsko smeće, da bi ga pitali: Ivo, pa ti si sigurno tukao svoju ženu, zar ne?
Možda i mater i oca? Priznaj. Možda i jesi onaj manijak iz Đorđićeve, koji je po haustorima sačekivao djevojčice iz škole. Beli?
Citat
 
 
+5 #3 JP Velebit 2010-11-26 19:15
Lignja je obećavala PRAVDU treba se pitat samo za koga, možda samo za komuniste i Jugosveru.
Napred natrag od kuda je HRVATSKA sa žrtvama izišla.
Citat
 
 
+8 #2 munja 2010-11-26 12:07
Ovaj u rukavicama je za nas opasniji , nego ona veleizdajnička bradata spodoba što se nije znao kontrolirati u svojim izjavama .
Citat
 
 
+9 #1 Gajničar 2010-11-26 11:14
Zadnje pitanje je pravo pitanje.Ali može se on uvlačiti,isprič avati.dodvoravati ali josipoviču moraš biti svjestan da narod misli i radi 100x različitije od tebe !!!!Ne zaboravljaju i ne prodaju za eure kosti svojih najmilijih.Ti o tome ne razmišljaš tako jer su tvoji mili bili jako jako daleko od rata a kamoli da je koji položio ruku,nogu,glavu na oltar Domovini Hrvatskoj a da ne pričam o silovanjima,plj ački,paležu!!!! Kaj su srbende htjele to su i dobile zapamti to kad se ljepo častiš i pričaš o budučnosti sa svojim drugovima Ivo!!!! Ja te razumijem tabi je sve jako bajno "uspjeh za uspjehom u ljepoj karijeri.
Citat
 

Sadržaj je zaključan. Komentari više nisu mogući.