HRVATSKI VITEZ SLOBODAN PRALJAK – S NAMA JE! 

POČIVAO U MIRU BOŽJEM! 

(02.01.1945. – 29.11.2017.)

Pupovac o izborima govorio na kontroverznoj srpskoj televiziji: S njim je gostovao Savo Štrbac

Žao nam je da nismo išli u VII. izbornoj jedinici te da eventualno osvojimo i četvrti mandat, ali to je splet političkih okolnosti za koji nismo našli načina da ga predvladamo.

Karolina Vidović Krišto: Hrvatski sabor je najgore funkcionirajući  parlament u EU-u - Kamenjar

Karolina Vidović Krišto svakako spada među najveće gubitnike ovih izbora. Niu jednoj izbornoj jedinici nije bila ni blizu prelaska izbornog praga. Kao nositeljica liste u prvoj izbornoj osvojila tek nešto više od 2 posto glasova.

Mario Radić komentirao šokantnu snimku Plenkovićevog monologa | Telegram.hr

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić rekao je u četvrtak kako je bilo poziva toj stranci iz HDZ-a i poručio da ljudi mogu pozivati s bilo koje strane, ali da će DP imati čvrsti stav u pregovorima.

Može biti slika sljedećeg: 4 ljudi, redakcija i tekst

Nakon održanih parlamentarnih izbora u Republici Hrvatskoj želimo se zahvaliti svim hrvatskim građanima koji su izašli na izbore te povjerili podršku i povjerenje Domovinskom pokretu s 202.670 glasova. 

Korupcija je dugo Ahilova peta konzervativne stranke (HDZ) koja je najčešće vladala Hrvatskom od njezina osamostaljenja 1991. Nekoliko je ministara posljednjih godina moralo podnijeti ostavke, zagađujući politički život brojnim skandalima, navodi Afp.

“Slavko i Ivo Goldstein vode veliku bitku protiv hrvatskog naroda” – izjavio je Marko Veselica predsjednik Hrvatskog društva političkih zatvorenika na svečanoj sjednici u povodu 12. obljetnice osnutka Društva 18. 2. 2002., u Glasu Slavonije.

Hasanbegović pozvao Splićane: 'Ne dopustite da vaš grad kao Zagreb postane  plijen ideološke sekte' - Večernji.hr

Nakon što je zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić rekao kako mu se koalicijski partner Mislav Kolakušić (čelnik stranke Pravo i pravda) ne javlja ne telefon, jasno je da DP više ne kontrolira 14 nego 13 novoosvojenih saborskih mandata.

Svjedočili su da je čovjek koji je to učinio živio u selu Puhovac i da mu je nadimak “Hodža”: “Na uniformi je imao ozmaku MOS 7. muslimanska brigada. Ušao je u kuću i počeo nam psovati ustašku majku, a svekrvi je prislonio pištolj na čelo. Kada smo izašli, prepoznala sam susjeda Seida iz Kozarca, inače je bio boksač u Čeliku.

Prema sinoćnjoj retorici Penave, nije jasno s kime bi Domovinski pokret mogao koalirati. Spominju se i HDZ i SDP, ali u stranci koja za sada drži 14 mandata imaju uvjete preko kojih neće prelaziti, što su i sinoć nekoliko puta naglasili. Jedan od uvjeta je da neće koalirati s SSDS-om, ali ni s Možemo.

Koliko smo puta na malim ekranima ili na sučeljavanjima povjesničara, političara i javnih osoba čuli optužbe za „revizionizam“, kada se raspravljalo o temama iz nedavne hrvatske povijesti? Što je točno revizionizam? Nevezano za povijesnu znanost, nešto revidirati znači preispitati, ponovno staviti na test i dodatno provjeriti.

Suverenisti: Ostavimo osobne interese po strani i Hrvatsku na prvo mjesto

Pin It

Hrvatski suvernisti su uvijek bili i uvijek će biti za zajedništvo na našem dijelu političkog spektra jer samo udruženi možemo razbiti duopol HDZ-a i SDP-a zbog kojeg Hrvatska desetljećima stagnira, poručuje danas saborski Klub zastupnika Hrvatskih suverenista. Spremni smo staviti kvalitetu naših kandidata i sve osobne ambicije u službu zajedništva, jer samo zajednički možemo mijenjati Hrvatsku na bolje, naglašavaju Hrvatski suverenisti.

Predsjednik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović podsjeća kako nam svi izbori posljednjih desetljeća dokazuju kako zbog razjedinjenosti suverenističko-kršćanskih opcija na izborima veliki broj glasova propada jer se raspoređuje na nekoliko kandidata.

„Posljednje tri godine ponavljam kako zajedništvo nema alternative. Jasno da svi znamo da imamo kvalitetne kandidate i to trebamo koristiti kao naše zajedničko bogatstvo u interesu svih birača u našem dijelu političkog spektra. Kao ozbiljna stranka s četiri saborska mandata mi se uvijek spremamo za samostalan izlazak na izbore i imamo odlične kandidate, što se vidjelo i na posljednjim parlamentarnim izborima na kojima su naši kandidati osvojili puno preferencijalnih glasova. No, spremni smo staviti kvalitetu naših kandidata i sve osobne ambicije u službu zajedništva, jer samo zajednički možemo mijenjati Hrvatsku na bolje“, istaknuo je Hrvoje Zekanović.

Vrijeme je da „ja“ zamijenimo sa „mi“ i na prvo mjesto stavimo naše birače i boljitak Hrvatske, dodao je.

„Zato potpuno otvoreno pozivamo Domovinski pokret, Most i sve stranke sličnog profila da idemo zajedno na izbore. Dijelimo iste temeljne vrijednosti i samo zajedničkim izlascima na izbore možemo okupiti naše birače, konačno razbiti duopol HDZ-a i SDP-a i izmijeniti Hrvatsku. Siguran sam da je našim biračima dosta podjela i prepucavanja, prebacivanja odgovornosti na druge. Naši birači dali su nam mandate u Saboru, ali ni mi, ni Domovinski pokret ni Most samostalno ne možemo promijeniti u Hrvatsku. Zajedno to možemo napraviti“, kaže Zekanović

Do lokalnih izbora je nešto više od pet mjeseci i zato pozivam sve suverenističke i kršćanske političke opcije, a posebice parlamentarne stranke Domovinski pokret i Most, da što prije sjednemo zajedno za stol, ostavimo naša ega i osobne ambicije sa strane i na prvo mjesto stavimo interese naših birača, jer samo zbog njih smo svi tu, zaključio je predsjednik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović.

 

Login Form