HRVATSKI VITEZ SLOBODAN PRALJAK – S NAMA JE! 

POČIVAO U MIRU BOŽJEM! 

(02.01.1945. – 29.11.2017.)

PETERNEL: Preobraćenik Plenković odjednom je postao za dom spreman |  Dnevno.hr

Igra se u Zagrebu sada potpuno mijenja – Tomaševiću i ljevici ovo je najgora moguća vijest jer drugog programa osim “Bandić je loš i kriv” oni jednostavno nemaju. I to će ih po meni pobijediti! Bandić će ih pobijediti time što neće sudjelovati! 

Među mlađim muškarcima, po seksualnoj orijentaciji, recimo postoje ofce, osobe u vezama, laki muškarci, promiskuitetni galebovi, svežderi, muške udavače, muške prostitutke, homoseksualci, biseksualci, seksualni predatori, aseksualci... Ne nužno tim redom a neke sam nenamjerno bit će i preskočio. Sve to postoji i kod žena, utoliko smo savršeno ravnopravni.

Politička Hrvatska trebala bi biti višestruko zahvalna Srbiji i stvarnom autoru projekta Aleksandru Vučiću na propagandno-filmskom projektu "Dara iz Jasenovca". Zahvalnost prva. Nakon što je srpskog kandidata za Oscara kao "djelo neprikrivene srpske nacionalističke propagande" temeljito razobličio Jay Weissberg, kritičar Varietyja, označivši ga "kao ciničan pokušaj instrumentalizacije holokausta u srpsko-hrvatskim lokalnim sukobima", uslijedio je čitav niz sličnih kritika

Kada čitamo ovakva tendenciozna naklapanja i zlohotna insinuiranja glavnog vanjskopolitičkog komentatora jednog od dvaju nacionalnih dnevnih listova, dođe nam da zaplačemo. Još nam više dođe da zaplačemo sjetimo li se članaka nekih klasika hrvatskog novinarstva, pa i nekih kvalitetnih raščlamba samog Trkanjca, klasičara po izobrazbi.

Jer, još od Sanaderovog povijesnog “Hristos se rodi”,  kada je službeno i stupio na političku scenu, Pupovac traje sve do danas tj. sve do današnje koalicije

HDZ-a sa SDSS-om.

Na čelo Podravke došla je bivša ministrica gospodarstva i suradnica Andreja Plenkovića koja je ostavku dala zbog afere Borg, Martina Dalić. No, ono što ostaje nejasno jest odgovor na pitanje kako to da Plenković određuje novog šefa Podravke, iako ta tvrtka nije u većinskom državnom vlasništvu.

Mudžahedini u BiH – Hrvatsko nebo

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a Bugojna reagirala je na najavu gradnje džamije posvećene Aliji Izetbegoviću na Rostovu . Kažu, problem je u tome što bi ova lokacija – nalazi se između Bugojna i Novog Travnika – mogla kriti tijela preostalih hrvatskih logoraša za kojima se traga gotovo 28 godina.

Mnogi Vukovarci i građani Hrvatske otvoreno se pitaju: koliko je krvnika iz logora Veleprometa živjelo među nama nekažnjeno? Ili čak još uvijek neki žive?

Hrvatska javnost nije niti približno upoznata sa strahotama koje su se događale u Veleprometu, a dobar dio javnosti nije niti čuo za ovaj najveći logor smrti.

Štovane drugarice i drugovi, ‘rvacki nacionalisti. Evo me jopet. Mislio sam napraviti malu pauzu, ali ne mogu više slušati laži a da njih ne odgovorim. A ovo mi je najlakši način. Njima je u cilju stvaranje panike, a meni smirivanje tenzija. Kad bi nam isključili internet i TV na jedno mjesec dana, postali bi normalni (skoro). I to je neoboriva činjenica.

Država obnovila kuću četniku koji je sudjelovao u ubojstvu 16-godišnjeg dječaka u Vukovaru

Zanimljivo je da je Hajdu, dva tjedna prije uhićenja, sa suprugom Mirosavom bio u Vukovaru, gdje mu je u međuvremenu obnovljena i kuća. U nekoliko dana boravka u Vukovaru sređivao je neke papire, odlazio u policiju i nije imao nikakvih problema

Sretan put u Beograd Porfiriju, Draži i Dragi

Pin It

Sretan put u Beograd sada već bivšem zagrebačko ljubljanskom metropolitu Porfiriju na novu dužnost patrijarha SPC, “antifašisti” Draži Mihailoviću čiju “ikonu” Porfirije  nadamo se nosi sa sobom u novi ured, i velikom zagovorniku novog patrijarha Dragi Pilselu na doktorsku disertaciju 

vidi Drago Pilsel: Pismo budućem patrijarhu srpskom

“…..Ti, brate u Kristu, koji ćeš postati patrijarhom srpskim, prvi među jednakima, dopusti da ti pošaljem ovo otvoreno pismo: Ne zaboravi da pravi, ako ne i jedini, lijek za tegobu suvremene krize u Crkvi jest vjerničko iskustvo Božje prisutnosti, iskustvo živoga Boga, u neposrednom susretu.

Ja te molim da budeš otvoren i da voliš ljude. Ja te molim da (p)ostaneš moj prijatelj, kako je bio i pokojni patrijarh Irinej. Želim ti pomoći, želim ti biti na usluzi da Crkva, naša Kristova Crkva, bude prepoznata kao bratska zajednica gdje vladaju istinsko zajedništvo i solidarnost.

Preuzimam riječi iz obrazloženja teme moje planirane doktorske dizertacije na Pravoslavnom teološkom fakultetu u Beogradu: Vjerujem da se između ovih redaka nazire koliko je nova evangelizacija složena stvarnost od koje nitko tko se smatra vjernikom nije izuzet. Iz evangelizacijske zbilje rastu plodovi novoga zajedništva, pravednosti i slobode koju ne može dati ni crkvena ni svjetovna vlast……”

Drago Pilsel

Uredništvo Hrvatskog neba

Login Form