Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava: Razmišljam o kandidaturi za predsjednika HDZ-a

Pin It

Penava o kandidaturi za predsjednika HDZ-a razmišlja jer smatra da jedino tako može staviti u fokus i riješiti problem nesankcioniranja ratnih zločina iz Domovinskog rata pošto godinu dana od velikog prosvjeda u Vukovaru državne institucije nisu napravile baš ništa. Zato u intervjuu kaže kako će do rješavanja problema neprocesuiranih ratnih zločina pokušati doći u stranci, odnosno preko unutarstranačkih izbora

Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik, u velikom intervjuu za sutrašnji Obzor najavio je kako mu je jedna od opcija i kandidatura za predsjednika HDZ-a. Penava tako postaje već četvrti u nizu, nakon Davora Ive Stiera, Mire Kovača i vjerojatno Tomislava Karamarka, koji bi mogao postati protukandidat Andreju Plenkoviću u HDZ-u na unutarstranačkim izborima u proljeće 2020. godine.

Penava o kandidaturi za predsjednika HDZ-a razmišlja jer smatra da jedino tako može staviti u fokus i riješiti problem nesankcioniranja ratnih zločina iz Domovinskog rata pošto godinu dana od velikog prosvjeda u Vukovaru državne institucije nisu napravile baš ništa. Zato u intervjuu kaže kako će do rješavanja problema neprocesuiranih ratnih zločina pokušati doći u stranci, odnosno preko unutarstranačkih izbora, prenosi Večernji list.

“Prvi put sada iznosim da idem na unutarstranačke izbore, približavala se i obljetnica i morao sam donijeti odluku što je najpamentije napraviti s aspekta rješavanja sudbine stradalnika. Kad sam odlučio da su prosvjedi kontraproduktivni i da nije dobro ponovno čekati godinu dana bez rezultata, morao sam razmišljati koji je pravac najbolji… “, rekao je Penava.

Podsjetimo, vukovarski gradonačelnik je današnjoj konferenciji za medije, na godišnjicu prosvjeda protiv hrvatskih državnih institucija zbog neprocesuiranja ratnih zločina počinjenih u Vukovaru istaknuo: “Drugi prosvjed ne bi imao smisla, a da se rezultati ne događaju. Taj prosvjed više ne bi mogao biti mirni, nego onaj koji nosi energiju koja ruši, pa sam smatrao da postoje mudriji putevi kako doći do rezultata. Osobno ću kroz HDZ bez ikakvih kalkulacija pokušati to riješiti. Ako to bude moguće hvala Bogu, ali ako bude na tragu ove sramotne šutnje zahvalit ću se na suradnji i krenuti svojim putem”.

Izvor: narod.hr/vecernji.hr