Penava: ‘Neće mi biti prihvatljiva koalicija sa SDSS-om i Miloradom Pupovcem’

Pin It

PENAVA ODGOVORIO PLENKOVIĆU Ova Vlada i država postoji ...

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava koji je u srijedu napustio HDZ zajedno sa svim gradskim vijećnicima i dužnosnicima stranke istaknuo je kako mu neće biti prihvatljivo biti dio koalicije u kojoj bi se nalazio SDSS i Milorad Pupovac. Pri tome se indirektno osvrnuo na uhićenje supruge bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka u vrijeme održavanja njegove konferencije na kojoj je napustio stranku.

Penava je dodao kako je bitno da sami građani Vukovara budu fokusirani i prate procese i promjene te prepoznaju tko je autentičan, a tko dopušta samo da vrijeme i mandati prolaze.

“Kada shvatite da nešto gubite, a ovdje mislim na HDZ, i da ste u defanzivi, onda pribjegavate različitim manevrima odvraćanja pozornosti”, naglasio je vukovarski gradonačelnik. Podsjetimo, u vrijeme održavanja konferencije za novinare na kojoj je obznanio izlazak iz HDZ-a, odvijala se akcija PNUSKOK-a u kojoj je osumnjičeno više od 30 ljudi, a samo i baš ime supruge bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka objavljeno je u medijima.

“Rekao sam i ponovit ću, fokus na moj saborski mandat uopće nije tema”, dodao je istaknuvši kako ga je i u prošlom sazivu Sabora imao saborski mandat te ga nije nametao, iako je mogao.

“Mi ne govorimo o onome što je bitno, a to je činjenica da je ovo četrnaesta Vlada koja je uredno položila vijence u Borovu Selu u spomen na dvanaest redarstvenika, a 300 metara dalje stoji mauzolej Vukašinu Šoškočaninu.”

Penava je najavio da će se zalagati za rješavanja stvari iz prošlosti ukoliko uđe u sabor.

Izvor: narod.hr