Bulj prozvao vladajuće: Zašto je sav teret migrantske krize na Hrvatskoj?

Pin It

Slovenija je na svoju granicu s hrvatskom uputila vojsku, čak dronove... Sada je cijela ta kriza prebačena na leđa jedne zemlje koja ima veliku granicu, koja nema dovoljno policijskih snaga...Kada govorimo o mirovnim misijama, ne smijemo izbjeći tu ugrozu od ilegalnih migranata. Ne zato što nismo humani, već zato što je ugrožena sigurnost, prije svega, hrvatskih građana na području Dalmatinske zagore i Gorskog kotara

Saborski zastupnik iz redova Mosta Miro Bulj u četvrtak tijekom pojedinačne rasprave oštro je u sabornici prozvao vladajuće zbog pitanja migrantske krize i situacije na hrvatskoj obali.  

"Kada govorimo o misijama hrvatskog vojnika, kroz NATO i UN, druge mirovne misije... Uvijek trebamo govoriti kako bi hrvatski vojnik trebao imati ulogu zaštite hrvatskog naroda i hrvatske države. Nisam zadovoljan odgovorom na pitanje migrantske krize. Vaša politika je bila politika Angele Merkel. Međutim, ona je to promijenila. To je nedavno rekao i austrijski kancelar Sebastian Kurz, da nema više dolaska za ilegalne migrante.

Slovenija je na svoju granicu s hrvatskom uputila vojsku, čak dronove... Sada je cijela ta kriza prebačena na leđa jedne zemlje koja ima veliku granicu, koja nema dovoljno policijskih snaga...Kada govorimo o mirovnim misijama, ne smijemo izbjeći tu ugrozu od ilegalnih migranata. Ne zato što nismo humani, već zato što je ugrožena sigurnost, prije svega, hrvatskih građana na području Dalmatinske zagore i Gorskog kotara. Naravno, treba humanitarno pomoći tim ljudima. Međutim, da cijeli teret europske politike i teret odluka Europske unije padne na leđa hrvatskih građana, to je neprihvatljivo. Štete koje nastaju na području Gorskog kotara, Dalmatinske zagore... nedavno su u Vrbovcu čovjeku koji se bavi poljoprivredom ukrali vozilo iz garaže i ono je pronađeno 10 kilometara dalje. Nitko za to nije odgovarao! Nitko nije platio tu štetu! Tko će to platiti?", upitao je Bulj.

'U bihaćkoj enklavi imamo tempiranu bombu'

Bulj je naglasio da je ugrožena sigurnost hrvatskih granica. 

"Ne smijemo slati naše sinove da u Afganistanu budu glineni golubovi. Moramo imati zaštitu hrvatskog naroda, a sigurnost je ugrožena. U bihaćkoj enklavi imamo tempiranu bombu, a imamo zakon o granici iz 2016. godine koji dopušta da se ojača sigurnost granice s pripadnicima Hrvatske vojske zbog ulazaka ilegalnih migranata. Ne znam zašto se to ne napravi", rekao je Bulj.

Prozvao je vladajuće i zbog toga što nisu ojačali obalnu stražu. 

"Kad već nismo proglasili isključivi gospodarski pojas, zašto ne osnažimo našu obalnu stražu zbog ilegalnog izlova ribe i ugrožavanja nacionalnih resursa, ekologije... Talijani nam se rugaju. Ako sve već toliki prijatelji s fašistom Tajanijem koji stalno uzurpira našu Dalmaciju i Istru, zašto bar to ne osnažimo? Kroz dronove, bolju opremu, kontrolu tog dijela... Milanović je dobro napravio time što je povukao našu vojsku iz Afganistana i to treba priznati, ali ugrožene su sada naše granice", zaključio je Bulj.

 direktno.hr