Milanovićeva favoritkinja za Vrhovni sud štitila udbaše i osuđivala Thompsona

Pin It

Bila je žestoka protivnica izručenju Perkovića i Mustača Njemačkoj gdje su osuđeni za ubojstvo Stjepana Đurekovića. Isto tako kritizirala je Visoki prekršajni sud zajedno s profesorima Alanom Uzelcem i Đorđem Gardašićem u kojoj su oslobodili Marka Perkovića Thompsona za uzvik “Za dom spremni” u pjesmi Čavoglave”, tvrdeći da se radi o protuustavnoj odluci.

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković posljednjih dana dao je doznanja predsjedniku države Zoran Milanoviću da neće pristatit na njegove manevre kada je u pitanju predsjednik Vrhovnog suda.

Tvrdilo se kako je premijer Hrvatske već dao zeleno svjetlo da se ta uloga prepusti i dalje aktualnom predsjedniku Đuri Sessi, ali ako je vjerovati po posljednjim izjavama Radimira Čačića, u HDZ-u tvrde kako je jasno zašto Plenković ne pristaje na Milanovićeve ultimatume. Naime, pravi favorit Zorana Milanovića prema Čačiću je Zlata Đurđević koja se na natječaj još nije ni prijavila.

Riječ je o predstojinici Katedre za kazneno prava na zagrečkom pravnom fakultetu, a njena kandidatura se prema tvrdnjama izvora bliskih Milanoviću treba potvrditi najkasnije u lipnju.

Andrej Plenković je dosta upoznat s njenim radom pa se tako može izdvojiti kako je Đurđević rezerva hrvatskoj kandidatkinji Europskog suda za ljudska prava pa stoga da se prijavi na natječaj za predsjednicu Vrhovnog suda ne predstavlja nikakav problem.

Đurđević je također bila kandidatkinja Plenkovićeve vlade i za Međunarodni kazneni sud.

Članica je Državnoodvjetničkog vijeća, Povjerenstva za azil, ali i skupine za izmjene zakona. Bila je žestoka protivnica izručenju Perkovića i Mustača Njemačkoj gdje su osuđeni za ubojstvo Stjepana Đurekovića. Isto tako kritizirala je Visoki prekršajni sud zajedno s profesorima Alanom Uzelcem i Đorđem Gardašićem u kojoj su oslobodili Marka Perkovića Thompsona za uzvik “Za dom spremni” u pjesmi Čavoglave”, tvrdeći da se radi o protuustavnoj odluci.

Dakako sve ovo ide u prilog Milanoviću, ali stvari ostaju i dalje u rukama Plenkovića jer se saborska većina izglasati koja je u rukama HDZ-a.

7dnevno