Slučaj Karamarko-Grmojine laži ili istina?

Pin It

Notorna je istina da je most dekapitirao Tomislava Karamarka i srušio vladu Tihomira Oreškovića što je Hrvatskoj nanijelo ogromne financijske, ali i etičke štete na domaćoj i međunarodnoj sceni. Notorna je činjenica da je Most odgovoran zbog gubitak arbitražnih sporova s MOL-om što je dovelo do štete u državnom proračunu od više milijardi kuna. Notorna je istina da je u toj režiranoj uroti Most bio glavni izvođač prljavih radov

…Pravomoćna sudska odluka u slučaju Karamarka govori upravo o tim mojim tezama. Most, Grmoja, Petrov i Bulj, bili su u toj sprdačini od procesa samo olovni vojnici i možebitni plaćenici za operacionalizaciju te agende i svoj su anarhistički posao savršeno odradili. Srušili su Karamarkove legitimne  konzervativne politike…..

Mislio sam da ću spokojno kao analitičar pobjednik zatvoriti stranice svog političkog dnevnika o Tomislavu Karamarku, jer osjećao sam se baš tako, jako dobro kada je Upravni sud poništio odluku Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa iz vremena  vladavine Dalije Orešković. Uvijek sam tvrdio, dokazivao i dokazao, da je Dalija Orešković bila i ostala u sukobu interesa sa samom sobom, jer je djelovala kao produžena ruka duboke države koja je urotnički isplanirala rušenje politika Tomislava Karamarka. Na slučaju Karamarko Dalija je gradila svoju političku karijeru!

Pravomoćna sudska odluka u slučaju Karamarka govori upravo o tim mojim tezama. Most, Grmoja, Petrov i Bulj, bili su u toj sprdačini od procesa samo olovni vojnici i možebitni plaćenici za operacionalizaciju te agende i svoj su anarhistički posao savršeno odradili. Srušili su Karamarkove legitimne  konzervativne politike na kojima je dobio sve izbore, a na isti način su pokušali srušiti i HDZ pod vodstvom Andreja Plenkovića. To je njihovo poslanje, to je njihova platforma, za taj prljavi posao su vjerojatno dobro plaćeni, zbog toga su i izmišljeni kao heterogena nezavisna lista bez svjetonazora, ideala i obraza. Njihovu današnju krvnu sliku ni slučajno ne mogu popraviti bračni par Raspudić, Miletić i Troskot, koji su zapravo ulaskom u Most svoj intelektualni ugled i poštenje stavili na bubanj pred cijelom hrvatskom javnošću.

Ali krenimo redom od ovog agitpropovskog obrazloženja, na portalu dnevno.hr

 „Upravni sud u Zagrebu poništio je odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, pa i pokretanje postupka u slučaju Tomislava Karamarka koji ga je tada naizgled koštao političke karijere i pozicija. Karamarko je prema Povjerenstvu iz 2016. godine kojim je predsjedala Dalija Orešković bio u sukobu interesa jer je javno zastupao izlazak iz međunarodne arbitraže s Hrvatske i MOL-a dok je njegova supruga istovremeno surađivala s tvrtkama i ljudima povezanim s MOL-om. U javnosti sada ostaje dojam kao da su Most koji je tražio njegov odlazak i Dalija Orešković uništili političku karijeru Karamarka bez razloga, međutim, Nikola Grmoja iz Mosta za Dnevno kaže kako je istina znatno drugačija.“

Istina se jasno vidi već u ovom ulomku koji vrvi od neistina. Dakle, Karamarko nije nikada javno ni službeno zastupao izlazak iz međunarodne arbitraže niti se bilo kada o tome glasovalo iako je čvrsto vjerovao da je u pravu i da štiti nacionalne interese. Njegov prijedlog nikada nije službeno došao na dnevni na red, a da je došao Karamarko bi bio nadglasan! Karamarko, koji je bio uvijek dobro obavješten, sumnjao je da će Republika Hrvatska izgubiti te arbitražne sporove teške nekoliko milijardi kuna državnog proračuna što se konačno i dogodilo. Bio je u pravu, sporove smo izgubili, ogroman novac smo izgubili, a on je to skupo platio vlastitom političkom glavom kao svojevrsnim kamatama. Njegovi rušitelji nagrađeni su nastavkom političke karijere, a  vjerojatno i drugim opipljivim „darovima“?

Karamarkova supruga Ana nije nikada surađivala s tvrtkama i s ljudima povezanim s MOL-om, iz jednostavnog razloga, jer u to vrijeme nije bila supruga, nego djevojka Tomislava Karamarka. Može li uopće političar biti odgovoran, ako njegova djevojka slučajno vozi npr., pod utjecajem alkohola ili ako uživa nedozvoljena sredstva? Dakle notorna laž! Prije nego što je gospođa Ana postala Karamarkova supruga raskinula je sve konzultantske ugovore s tvrtkom Peritus koja nikada nije bila MOLOV-a konzultantska tvrtka. Karamarkova djevojka Ana radila je na uslugama marketinga za mnoge tvrtke i korisnike! Samo za Daliju Orešković, koja je savršeno odradila slučaj Karamarko na temelju klasičnog verbalnog delikta iz turobnih komunističkih vremena, ovdje je netko mogao biti u sukobu interesa!? To joj je omogućio nakaradni članak 5. zakona o sprječavanju sukoba interesa koji govori o načelima obnašanja političke dužnosti, na temelju kojega za sukob interesa može biti optužena i Majka Tereza, retroaktivno i posmrtno. Apsurd nad apsurdima!

Za komentar je zamoljen zastupnika Mosta Nikola Grmoja koji se prisjetio te 2016. godine kada je pala Vlada. Prema njegovim riječima, Vladu je srušio HDZ, a ne Most. Ponovo neistina!

Postoji barem desetak snimaka s raznih televizija u kojima se Mostov prvoklasni retoričar Miro Bulj busa u prsa i hvali se kako je Most planski srušio Karamarka i HDZ, pa bi se konačno on i Mostov bombarder Grmoja trebali dogovoriti što je istina? Danas, kada se kristalno jasno vidi da je Karamarko bio u pravu, kad bi bilo pristojno uputiti riječi isprike Tomislavu Karamarku, njegovoj supruzi i njegovoj obitelji kojoj je nanesena ogromna duševna bol, Most s Neretve ponovo okreće pilu naopako, jer to im je oportuno u ovom političkom trenutku uoči lokalnih izbora. No, nakon ove pravedne i pravomoćne sudske presude, Most više nikada neće moći lešinariti nad urotnički srušenim Karamarkovim konzervativnim politikama, jer upravo su oni, koji se danas deklariraju kao demokršćanski konzervativci kako bi se umilili biračkom tijelu, brutalno zaustavili rast konzervatizma u Hrvatskoj. Za čiji račun, ako ne za račun kojekakvih Roglića, Tedeskija, uvoznog lobija, duboke države i nelustrirane udbaške bande!? Most je bio i ostao udarni malj u rukama neojugoslavenske bulumente kojoj je cilj zauvijek spriječiti dovršetak hrvatske tranzicije iz dogovorne u tržišnu ekonomiju, a ta kmerska bulumenta u ovom hrvatskom eutanaziranom kaosu pliva kao najmoćniji krokodil u toj političkoj baruštini! Za njih vrijedi formula što gore, to bolje, a Mostu tu i tamo bacaju mrvice sa svog stola, dok jednog dana i njih ne progutaju ako odu previše udesno!?

Grmoja grmi: „Karamarko je uporno tvrdio da se Hrvatska treba povući“  Pa Karamarko je bio je 100% u pravu! Petrov, Grmoja, Bulj i ostali zgubidani na čelu s Oreškovićem, slijepo su vjerovali falsificiranim papirima iz paraobavještajnog podzemlja, a ravnatelj SOA-e Lozančić čak se više puta po nekim  pitanju sastao privatno s premijerom Oreškovićem, što je javna tajna, ali je apsolutno protuzakonito. Pa nije valjda Kolinda Grabar Kitarović iz hira tražila smjenu Lozančića? Dakle, postoje opravdane sumnje da je u dekapitaciji Karamarka sudjelovalo više produženih ruku duboke države. Ovdje se ne radi o teoriji urote, ovdje se urota uspješno odigrala  pred našim otvorenim očima!

Grmoja dalje trola: „Ova presuda je tu zbog Plenkovića, a ne zbog Karamarka“!

Grmoja je opet pobrkao lončiće! Namjerno ili slučajno? Naime, Bernardićeva tužba protiv Povjerenstva je usvojena, on je oslobođen krivnje, a identične tužbe protiv Povjerenstva prije Bernardića podigli su Tomislav Karamarko zbog odluke u “aferi konzultantica”, koja ga je koštala odlaska iz Vlade i s čela HDZ-a, zatim zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, te u dva slučaja aktualni premijer Andrej Plenković. Tužba Milana Bandića je usvojena, Bandić je oslobođen, o Plenkoviću Povjerenstvo uopće neće raspravljati, jer nema osnove i to se zna već duže vrijeme, daleko prije nego je Karamarko dobio recentnu oslobađajuću presudu. Dakle Karamarko je bio zadnji, pa je stoga istina da su svi ovi prethodno riješeni slučajevi, pa i slučajevi vezani za Plenkovića pomogli Karamarku, a ne obrnuto kako to izvrće dr. spin Nikola Grmoja! Dakle, nije Karamarko pomogao Plenkoviću, nego je potpuno obrnuto! A prava je istina da je konačno pobijedila pravda!

Grmoja grmi protiv pravosuđa koje nije neovisno, jer je pod kontrolom Plenkovićevog HDZ-a!

No postavlja se logično pitanje pod čijom je kontrolom bilo pravosuđe koje je kako se danas vidi nepravedno osudilo Tomislava Karamarka, ako ne pod kontrolom Mostovog ministra Šprlje. Pod čijom je kontrolom bio MUP, ako ne pod kontrolom Mostovog Orepića? Pod čijom je kontrolom bila obavještajna zajednica, ako ne pod kontrolom Mosta i premijera Oreškovića? Dakle ta kontrola osnovnih poluga vladanja u vrijeme Mosta je bila legitimna, a ova danas kada padaju njihove montirane rušilačke presude nije legitimna? Ovakvu papazjaniju mogu javnosti prodavati samo visoko obrazovani intelektualci poput Mire Bulja i Mostovaca sličnih njemu!

Dakle, zaključno! Notorna je istina da je most dekapitirao Tomislava Karamarka i srušio vladu Tihomira Oreškovića što je Hrvatskoj nanijelo ogromne financijske, ali i etičke štete na domaćoj i međunarodnoj sceni. Notorna je činjenica da je Most odgovoran zbog gubitak arbitražnih sporova s MOL-om što je dovelo do štete u državnom proračunu od više milijardi kuna. Notorna je istina da je u toj režiranoj uroti Most bio glavni izvođač prljavih radova. Notorna je pravomoćna činjenica da Tomislav Karamarko nije bio u sukobu interesa nego je ta presuda donesena u montiranom sudskom procesu uz pomoć Mosta. Notorna je činjenica da je Karamarku time učinjena nepopravljiva šteta, a njemu i njegovoj obitelji trajna duševna bol i to po želji Mosta, koji se više nikada neće moći oprati od te prvorazredne ljudske sramote!

Kazimir Mikašek-Kazo/kamenjar.com