Davorin Karačić: Hrvatska nije zasnovana na antifašizmu

Pin It

Karačić za Direktno: Netko je vidio presudu prije nas i objavio njen  sadržaj, to mi se čini kao pokušaj pritiska na sud

Slušajući politička nadseksavanja u vezi Jasenovca, kao zaključak jedino mogu reći: Hrvatska nije zasnovana na antifašizmu niti takva formulacija igdje stoji u Ustavu RH. Hrvatska je tek pravni slijednik zajednice nastale po drugom svjetskom ratu. Hrvatska se dakle NE zasniva na ideologiji antifašizma, kao sto to neki pokušavaju progurati kao društvenu stvarnost.

Preambula Ustava tamo nabraja razne pravne događaje i odluke koji potvrđuju stoljetnu samostalnost u donošenju bitnih odluka, ali koje su se u stvarnosti, treba priznati, svodile na pristajanje na nadređene te mijenjanje istih po potrebi.

Međutim u toj preambuli s popisom važnih odluka iz hrvatske državotvorne povijesti, nalazi se i jedan pojam, kao jedini politički i zapravo svjetonazorski pojam.

Pobjeda hrvatskog naroda u Domovinskom ratu, kao zavrsna misao i smjer državotvorne povijesti.

Dakle Ustav RH izravno daje kao političko svjetonazorsku podlogu, vrijednosti društva iz vremena Domovinskog rata.

Domovinski rat, je dakle po mome viđenju i iščitavanju strukture misli utkane u Ustav moralno najsuperiorniji vrijednosni sustav ove zemlje i kao takav ima svaku moguću prednost pred svim ideološkim paradigmama prošlosti.