Iz KoHOM-a pozivaju Beroša da preuzme odgovornost

Pin It

Predvidjeli smo da će to za nas biti veliko administrativno rasterećenje. Na žalost platforma 'CijepiSe' nije funkcionalna i nije ono što smo mi željeli i predlagali, a nismo bili ni uključeni u radnu skupinu koja je tu platformu izrađivala. Bili smo na dva sastanka, ali smo imali previše primjedaba pa nas više nisu zvali

Predsjednica KoHOM-a Nataša Ban Toskić izjavila je da je KoHOM predvidio sve probleme koji će se pojaviti u procesu cijepljenja te istaknula kako su još jesenas predložili strukturirano cijepljenje i izradu digitalne platforme za prijavu pacijenata za cijepljenje, javlja HRT.

"Predvidjeli smo da će to za nas biti veliko administrativno rasterećenje. Na žalost platforma 'CijepiSe' nije funkcionalna i nije ono što smo mi željeli i predlagali, a nismo bili ni uključeni u radnu skupinu koja je tu platformu izrađivala. Bili smo na dva sastanka, ali smo imali previše primjedaba pa nas više nisu zvali", naglasila je Ban Toskić.

Rekla je kako se sada vidi da se može imati i dobra platforma te je ukazala na primjer Međimurske županije gdje su svi zadovoljni s platformom, i pacijenti i epidemiolozi i liječnici.

Ban Toskić govori kako je prije svega potreban pozivni centar u kojem će administratori pregledavati prijave za cijepljenje i svrstavati ljude u prioritetne kategorije, kao što je to u Međimurju, i redom na pravedni način pozivati pacijente. Ustvrdila je kako se u ovom trenutku nema ništa od platforme za cijepljenje, kako se ne zna koji je od pacijenata pozvan i kada će se cijepiti.

"U ovom trenutku mi u ordinacijama imamo kaos. Naši telefoni ne prestaju zvoniti, totalni je kaos i pacijenti su nezadovoljni. Do toga je dovela dosadašnja organizacija cijepljenja i smatram da je za ovo odgovoran ministar te da bi on konačno trebao preuzeti odgovornost", decidirana je bila Ban Toskić.

direktno.hr