Penava o incidentu u Borovu: Koalicija Plenkovića i Pupovca uzrok je problema

Pin It

Ivan Penava

Nažalost, rijetki su političari koji tu imaju jasno stajalište po tom pitanju, puno je više smutljivaca, koji su nešto mislili, pa predvidjeli, pa se nešto moglo dogoditi, pa se nije dogodilo… Nažalost, svemu tome tempo diktira koalicija Andreja Plenkovića i Milorada Pupovca. Mislite da je to uzrok problema? Pa naravno

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava komentirao je za N1 televiziju jučerašnji incident u Borovu kada je navodno skupina navijača skandirala neprimjeren sadržaj.

“Protiv sam bilo kakve prijetnje bilo kome, po bilo kojoj osnovi. Mislim da smo tu svi jedinstveni. Volio bih da jednako tako budemo jedinstveni i u kažnjavanju krivaca za stradavanje 12 redarstvenika, za koje nitko nije do danas odgovarao. A uredno svi ti koji su skočili na stražnje noge dolaze redovno svake godine, polože vijence, okrenu se i odu”, rekao je Penava.

Planira “poduzeti ono što bude najbolje po tom pitanju”.

“To je pitanje koje opterećuje to društvo, čije nerješavanje potencira nove incidente, što smo vidjeli i jučer. Frapantno mi je da smo u subotu popodne imali smo reakaciju gdje načelnik Općine Borovo osuđuje po njemu incidentu situaciju gdje je grupa ljudi nacrtala, možete misliti što, hrvatsku zastavu i službeni amblem specijalnih postrojbi MUP-a. On je taj mural nazvao provokacijom”, upozorio je Penava.

Kao najveći problem vidi suradnju Vlade s SDSS-om.

“Apsolutno sam protiv pozivanja na ubojstvo bilo koga drugoga, po bilo kojoj osnovi. Apsolutno protiv svega što ima oznake, naznake prema hrvatskoj državi, hrvatskom narodu i što veliča velikosrpsku agresiju. Nažalost, rijetki su političari koji tu imaju jasno stajalište po tom pitanju, puno je više smutljivaca, koji su nešto mislili, pa predvidjeli, pa se nešto moglo dogoditi, pa se nije dogodilo… Nažalost, svemu tome tempo diktira koalicija Andreja Plenkovića i Milorada Pupovca. Mislite da je to uzrok problema? Pa naravno”, rekao je Penava.

Uvjeren je u pobjedu na lokalnim izborima, a suradnja je moguća sa svima, bez obzira na nacionalnost, ali ne i s SDSS-om.

“Ne dolazi u obzir. Kako ćete surađivati s nekim tko inzistira na odvajanju djece od malih nogu. Mislim da svi vide da to nanosi štetu gradu”, kazao je.

Izvor: narod.hr/n1