Spajić (DP) o Rimac i Žalac: ‘Njihov kriminal treba istražiti i osuditi, mjesto im je u zatvoru’

Pin It

Daniel Spajić kandidat za virovitičko-podravskog župana :: HRT – Radio  Osijek

“U svim resorima je isto i potrebne su reforme. No, reforme ne mogu provesti oni koji su nas doveli u tu poziciju. Čim spomenete Rimac i Žalac, znate da to nisu čista posla, već kriminal koji treba istražiti i osuditi.”, istaknuo je u razgovoru za Narod.hr Daniel Spajić, zastupnik i kandidat Domovinskog pokreta za župana virovitičko-podravskog na lokalnim izborima.

O ministru Berošu

Kao zastupnik u Hrvatskom saboru upozoravao je na problem javne nabave i sumnjivih ugovora te problem prekomjernog trošenja javnih sredstava iz proračuna.

Ukazao je na malverzacije i kriminal u zdravstvenom sustavu te sumnjive ugovore CUSPIS-a i Beroševog ministarstva koje će DORH tek istražiti. O opozivu koji je pokrenula oporba kaže:

“Svakako ćemo u Saboru kada dođe na red glasovati za njegovu smjenu. Doznali smo da je poništen i drugi dio natječaja. Samim time smo izgubili 300 mil. kuna koje smo imali za digitalizaciju sustava i prokockali – zbog nečijih osobnih interesa – priliku da iz EU fondova dobijemo novac. I dalje imamo problem u zdravstvu i nekontrolirano curenje novca, što plaćaju hrvatski porezni obveznici i ministar financija koji svaku kunu mora pretočiti u zdravstvo. Na nama je da se borimo na izborima.”

O lobiranju bivše ministrice Žalac i državne tajnice Rimac

Osvrnuo se i na slučaj pogodovanja poduzetniku Milenku Bašiću, za čiji su kredit kod HBOR-a lobirale bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac i bivša ministrica Gabrijela Žalac, koje su u sve uplele i aktualnog ministra financija Zdravka Marića.

“U svim resorima je isto i potrebne su reforme. No, reforme ne mogu provesti oni koji su nas doveli u tu poziciju. Čim spomenete Rimac i Žalac, znate da to nisu čista posla, već kriminal koji treba istražiti i osuditi. Mjesto im je u zatvoru.”, poručio je Spajić.

O iseljavanju

Komentirao je i problem iseljavanja.

“U svim županijama taj problem je isti. Da bi se mladi zadržali, nužno bi bilo da svako dijete do 18 godine ima mjesečna primanja. To ne bi trebala biti socijalna kategorija, već pravo svakog djeteta. To bi godišnje proračun koštalo oko 5 mlrd. kuna, što bi se bez problema moglo uvesti. Samim time bi se olakšalo roditeljima školovanje i pomoglo mladim obiteljima. Trenutno nema tog interesa.”

Je li Vlada nepravedna prema ugostiteljima i što kaže na mjere i odnos prema poduzetnicima, pogledajte na poveznici:

Izvor: narod.hr