Osim za zdravstvene djelatnike, Covid potvrde bit će obavezne i za pacijente koji nisu hitni

Pin It

Predstavnici AZOP-a u Radnoj skupini za izradu tzv. covid-putovnica,  12.4.2021. - Agencija za zaštitu osobnih podataka

Kako N1 neslužbeno doznaje, osim zdravstvenih radnika i zaposlenih u drugim djelatnostima u krugu bolnica, obaveznu Covid potvrdu da su preboljeli koronu ili se cijepili ili imaju negativan test morat će i imati i svi pacijenti, osim hitnih slučajeva.

Struka je pripremila dva dokumenta, prvi je već poznat - riječ je o obveznim Covid potvrdama za zaposlene u zdravstvenom sustavu, a drugi se tiče pacijenata.

Kako N1 neslužbeno doznaje iz Ministarstva zdravstva – sve je spremno i za obvezno uvođenje Covid-potvrda za sve pacijente koji nisu hitni. Dakle, u bolnicu na pregled moći će ući samo oni koji su cijepljeni, preboljeli korona virus ili s negativnim testom.

A da se ovoga puta misli ozbiljno, potvrđuje ministar zdravstva Vili Beroš koji zdravstvenim djelatniciima poručuje da im izostanak s posla neće biti plaćen.

"Neće moći prisustovati poslu i napravit će problem sebi i sustavu. Sustavu jer će ravnatelji morati naći zamjenu, a sebi jer neće biti na poslu i neće moći primiti naknadu za isti", rekao je Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera.

direktno.hr