Hasanbegović nagazio Matulu, HDZ odmah skočio u obranu

Pin It

HDZ-ov Mario Kapulica replicirao je Hasanbegoviću navodeći kako je "malo neprilično da se zastupnike, bez obzira na koga je Hasanbegović mislio, proglašava zastupnicima poduzetnika. Trebao bi se suzdržati od ovakih ocjena", smatra.

Zlatko Hasanbegović, saborski zastupnik Domovinskog pokreta, u petak je na 15. sjednici saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije čiji je član govorio o Vijeću za elektroničke medije i spornoj odluci dodjele koncesije za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije bivšeg Radija 101 tvrtki Top Radio d.o.o. u vlasništvu Ivana Jurića Kaćunića.

Osvrnuo se na istup zastupnika i člana Odbora Možemo!  Vilima Matule početku svima prisutnima kazao je: "Budimo jasni, mi sada nismo na Weekend Media Festivalu ni na stručnom savjetovanju. Dakle, ovo je Hrvatski sabor, ovdje sjede predstavnici političkih stranaka. Ne budimo licemjeri, stvari treba dodatno konceptualizirati i demistificirati".

U ovom Odboru, nastavlja, sjede barem tri skupine zastupnika. "Prvu skupinu čine zastupnici čije je političke volje upravo ovaj sastav Vijeća za elektroničke medije. Vijeće nije odabrano u lutrijskom postupku - ono je izraz političke volje. Oni će ovdje, uvijek - u pravilu, do zadnje kapi krvi braniti odluke Vijeća ili - ukoliko dođe do nekih stanovitih neugodnih činjenica - onda će pilatovski prati ruke i reći: 'To je neovisno tijelo, mi tu ne možemo ništa. Možemo aplelirati i slično'", govori Hasanbegović pa nastavlja:

"Drugu skupinu čine politički izaslanici jednog uglednog i moćnog hrvatskog poduzetnika koji je financijski podupiratelj te stranke i njezinih parapolitičkih zaklada. Taj isti poduzetnik je, gle slučajno, a to nitko ne spominje, glavni pretendent na konciju o kojoj se ovdje raspravlja. Prva skupina je svjesno ili nesvjesno eksponent jednog medijskog kartela, a drugi su glasnogovornici svoga mecene".

Treća, najmalobrojnija, skupina, kaže Hasanbegović, ni na koji način nije povezana ni sa braćom iz jednog medijskog kartela, niti s uglednim poduzetnikom, mecenom jedne političke opcije koja diktira ovdje raspravu.

"Možemo sada ovdje apelirati, naš zaključak može biti u duhu vrhunske pravne misli jednog hrvatskog bivšeg predsjednika koji će posegnuti za jednom floskulom: 'Neka institucije rade svoj posao'. Dakle, gospodine Vilim Matula - Emil Tedeschi ima dovoljno trgovačkih putnika. Meni uopće nije jasno čemu potreba da uz te trgovačke putnike ima još nekoliko trgovačkih putnika u Hrvatskom saboru. Siguran sam da on od Vas ne traži taj pojačani angažman", rekao je dalje Hasanbegović.

HDZ-ov Mario Kapulica replicirao je Hasanbegoviću navodeći kako je "malo neprilično da se zastupnike, bez obzira na koga je Hasanbegović mislio, proglašava zastupnicima poduzetnika".

"Trebao bi se suzdržati od ovakih ocjena", smatra.

"Ganut sam Vašim dociranjem. Zastupnik sam u Saboru, govorit ću što želim. Za moje mišljenje je irelevantno je što Vi mislite", rekao je Hasanbegović, među ostalim.

direktno.hr