Bulj Plenkoviću: ‘Na četničkim dernecima je bio vaš partner Pupovac’

Pin It

“Na četničkim dernecima je bio vaš partner Pupovac. Na tome i dalje inzistirajte.”

Jandroković mu je dao opomenu navodeći da je to bila replika, ne povreda Poslovnika.

Nakon jednomjesečne stanke, Hrvatski sabor ‘aktualnim prijepodnevom’ danas je započeo redovito proljetno zasjedanje i 10. sjednicu. Sabor će zasjedati do sredine ožujka, a po potrebi i duže. Premijeru će zastupnici postaviti ukupno 39 pitanja.

“Koje ćete mjere poduzeti protiv inflacije?”

Mostov Miro Bulj je rekao je kako zna da premijer ima velike probleme.

“Očito ste vi drugorazredni igrač, pa nemate utjecaj na Ursulu. No to nije moje pitanje. Vi ste zamrznuli cijene goriva, ali narod zanimaju koje mjere ćete poduzeti za inflaciju?”.

“Kada drugi put budem išao na Europsko vijeće, uzet ću vas iz Mosta da me malo uputite… ili da vas Božinović kao antivaksera uključi u Stožer. Vidim da se udružujete s krajnjom ljevicom. Vi sami za svoje ideje kažete da ste falili….”, rekao je premijer.

“Vidim da se udružujete s krajnom ljevicom. Važno je da javnost zna. Sad skupljate potpise, skupljajte još do 25.1.2023. što se mene tiče”, dodao je.

Selak Raspudić: “Koliko je narastao broj zaposlenih u državnoj upravi?”

“Što se tiče cijena goriva, prije 3 mjeseca smo limitirali cijene goriva, držali je dva mjeseca i izbjegli udar na građane kad je riječ osobnoj ili poslovnoj potrošnji. Nakon toga smo prepustili stvari tržištu. Ako imamo procjene da će cijene ići gore sljedeći tjedan, opet ćemo limitirati sva goriva osim premiuma i time olakšati ekonomski položaj građana. Dok vi grintate i destruktivni ste, mi gradimo, da nam ljudi imaju plaće…”, odgovorio je Plenković.

“Neću Vas pitati je li Vam se osušilo grlo kada ste morali zvati Ursulu, neću vas pitati zašto je Markov trg još ograđen, kada samo vi vidite prijetnju terorizmom…”, rekla je Mostova zastupnica Marija Selak Raspudić premijeru Plenkoviću.

“Pitat ću Vas imate li podatak ili okvirni broj koliko je narastao broj zaposlenih u središnjoj i državnoj upravi u zadnje četiri godine?”, upitala je.

Sabor: Premijer čestitao zastupnici

“Zastupnice, čestitam vam, pratimo medije, a ne samo svoje intervjue. Kao glavna ljubiteljica Milanovića, šutite kad se on brati s Dodikom. Onda je gromoglasna tišina Mostovaca. Ništa, zero, nula… Svi šute… Šta biste vi raskinuli? Jeste li vi raskinuli s Milanovićem? Kada aršini budu isti, onda grakćete. Ne vi konkretno, nego ostali koji su potezali tu temu”, rekao je Plenković, referirajući se na navodne izjave iz Mosta o ‘hrvatsko-srpskoj koaliciji’.

“Što se tiče EU, Hrvatska je respektabilna članica koja ima na raspolaganju 25 milijardi eura. To je sigurno zaslugom Mosta”, dodao je Plenković.

Bulj: “Na četničkim dernecima bio je vaš partner Pupovac”

“Što se tiče broja zaposlenih, vjerojatno ih ima više, pitat ću to Malenicu, ali ako ima više zaposlenih, zaposleni su da država bude bolja i učinkovitija”, kazao je Plenković.

Bulj se javio zbog povrede Poslovnika.

“Na četničkim dernecima je bio vaš partner Pupovac. Na tome i dalje inzistirajte.”

Jandroković mu je dao opomenu navodeći da je to bila replika, ne povreda Poslovnika.

Izvor: narod.hr