Domovinskom pokretu se pridružio heroj obrane Vukovara Tomislav Josić

Pin It

Osjećam potrebu izraziti čast i zadovoljstvo zbog takvog heroja koji stoji uz bok i našem Stipi Mlinariću Ćipi. Jer to je ono što Domovinski pokret je, vukovarska Hrvatska, jaka Hrvatska, unatoč svim izgledima hrabra Hrvatska, Hrvatska koja se ne boji izazova, Hrvatska koja pronalazi rješenja za svoj narod u puno težim okolnostima nego što su današnje

Predsjednik DP-a Ivan Penava izrazio je čast i zadovoljstvo što je uz njega danas na konferenciji za medije i Tomislav Josić, heroj Domovinskog rata, koji je pristupio Domovinskom pokretu. 

Poručio je kako je riječ o heroju obrane grada Vukovara, čovjeku koji je oružje položio 20. studenoga 1991., koji je prošao srpske koncentracijske logore, a šest mjeseci od toga proveo u samicama tih istih logora. 

''Osjećam potrebu izraziti čast i zadovoljstvo zbog takvog heroja koji stoji uz bok i našem Stipi Mlinariću Ćipi. Jer to je ono što Domovinski pokret je, vukovarska Hrvatska, jaka Hrvatska, unatoč svim izgledima hrabra Hrvatska, Hrvatska koja se ne boji izazova, Hrvatska koja pronalazi rješenja za svoj narod u puno težim okolnostima nego što su današnje, i mislim da ga upravo ova dva čovjeka na najbolji mogući način simboliziraju'', istaknuo je Penava. 

Josić: ''Mijenjat ćemo stvari kako naša djeca ne bi odlazila iz Hrvatske'' 

"Znamo svi da u Hrvatskoj ne valja puno toga i da bi puno toga trebalo promijeniti. Nažalost, svi govore o promjenama, ali se ništa ne promijeni. Ja se nadam da će ova ekipa biti voljna da se neke stvari stvarno promijene, da krenemo na bolje i da naša djeca ne odlaze iz Hrvatske, nego da ostanu ovdje i da pokušaju popravljati i napraviti da Hrvatska bude onakva kakva je bila i kakvu su sanjali oni koji su dali živote da bi mi danas živjeli u slobodnoj Hrvatskoj'', naglasio je Josić.