Tomislav Tomašević i njegova platforma (ne)Možemo nije zabilježila niti jedan spomena vrijedan rezultat

Pin It

Nakon nepune godine vlasti Tomislava Tomaševića i njegove Platforme (NE) Možemo u Zagrebu nije zabilježen niti jedan spomena vrijedan rezultat. Prva godina njihove vladavine Zagrebom pokazala je da za upravljanje javnim dobrima više nego pod kapacitirani da nemaju niti jedan izrađen i osmišljen program. Zagreb je pod njihovom vlašću u gorem stanju nego što je bio prije nego su preuzeli vlast.

Koliko su nesposobni i kako funkcioniraju Tomašević i Platforme (NE)Možemo jako se lijepo vidi na primjeru postavljanja i micanja klupe u duginim bojama na Zrinjevcu. Klupu su postavili su kako bi iskazali svoj svjetonazor.

Klupu su odmah nezadovoljnici prebojili u crno, pa su je (NE) Možemo odmah ponovno prebojili i vratili gdje je bila da bi je za nekoliko sati posve uklonili. Eto, ne znaju promisliti i realizirati čak ni banalno postavljanje šarene klupe, kojom su se javno hvalili, pa kako možemo od Platforme (NE) Možemo očekivati donošenje i realizaciju ozbiljnih i strateških odluka.

Najveća slabost pod kapacitirane Tomaševićeve vlasti u Zagrebu su ne znanje, sporost, neodlučnost i nedovoljna promišljenost odluka koje se žele provesti. Pokazuju to svakim danom, počev od slučaja zbrinjavanja otpada, imenovanja prve Tomaševićeve uprave u Zagrebačkom holdingu, izgradnji Dječjeg centra za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak, na kojem su upravo prekinuti radovi i izvjesno je da će propasti deseci milijuna iz europskih fondova, a grad će morati platiti sve troškove.

Aktivisti su dobili vlast, a ne znaju što s njom i kako raditi. Zrcali se ne samo da ne znaju što i kako i da tapkaju u mjestu, nego da nemaju znanja, nemaju projekte ,a boje se pomoći i znanja stručnih ljudi koji nisu dio njihove Platforme. Nemaju dovoljno teoretskog, a poglavito praktičnog znanja za upravljanje Gradom i velikim sustavima. Totalno su pod kapacitirani , ali bahati .

Tomislav Tomašević, Danijela Dolenec, Luka Korlaet, Ivana Kekin, Sanda Benčić i drugi iz užeg sastava Možemo djeluju i rade kao partijski komesari.

Dodatno su zadužili Zagreb, a Zagrebački holding nikad nije bio u lošem stanju kao sada. Blokiran je račun Zagrebačke Plinare Zagreb Opskrbe . Na čelo tvrtke su dovedene osobe koje još manje znaju od Tomaševića i njegove Platforme (NE)Možemo. Javnost nema pojma što radi najnovija uprava Zagrebačkog holdinga jer se nitko iz te uprave ne pojavljuje u javnosti.

Svima je jasno da su doveli su na čelo Zagrebačkog holdinga nesposobnu Upravu, koju su javnosti lažno predstavili kao kompetentne i sposobne stručnjake. Koliko su sposobni pokazuje činjenica da je zahvaljujući njima i Tomaševiću odmah pao kreditni rejting Zagrebačkog holdinga. Pad rejtinga će građen Zagreba koštati najmanje 100 milijuna kuna prigodom predstojećeg refinanciranja duga Holdinga.

Nesposobni Tomašević i nesposobna Uprava bave se otpuštanjem radnika, umjesto povećanjem prihoda, da uvedu u sustav naplate sve korisnike koji koriste ,a ne plaćaju usluge Holdingu godišnje bi povećali prihod za najmanje 100 milijuna kuna. Naravno oni ne samo da ne znaju kako mogu povećati prihode, dapače ne znaju kako i na koji način. Uostalom sve će to Zagrepčani platiti.

Podsjetimo se Tomislav Tomašević i Platforma (NE)Možemo došli su na vlast u Zagrebu nošeni na zlatnim krilima i uz neviđenu podršku medija i većine građana Zagreba. Isti ti mediji i građani koji su ih prikazivali mesijom, spasiteljem Zagreba, brzo su shvatili da Možemo, u biti ništa ne može.

Građani Zagreba tražili su promjene i suštinske reforme, glasali su za promjene, glasali su za Možemo, a dobili Možemo koji u biti ništa ne zna niti može.

Tomašević i njegova Platforma (Ne) Možemo već skupo koštaju građane Zagreba. Ukoliko Tomašević stvarno voli Zagreb, kao tvrdi, onda neka odmah podnese ostavku i spasi Zagreb od totalnog kolapsa. Ukoliko to ne učini, njegova nesposobnost će skupo i preskupo koštati Zagreb.

Pero Kovačević/kamenjar.com