Peternel: Tomaševićevom modelu odvoza otpada prijeti apsolutni fijasko

Pin It

Peternel o očekivanom broju mandata: 'Bude li manje od 30-ak, bit ću tužan'  - Večernji.hr

“Za sjednicu Zagrebačke gradske skupštine pripremili smo točku dnevnog reda u kojoj tražimo da se još jednom razgovara i preispita taj model. Gradonačelnik i njegova ekipa su se zaletili i guraju nešto što je trenutno vrlo slabo pripremljeno. Nemaju niti ljudstva, niti kamione niti kante, a ljude nisu educirali”

ističe u razgovoru za Narod.hr predsjednik Domovinskog pokreta Grada Zagreba dr. sc. Igor Peternel, viši predavač/ viši znanstveni suradnik na Veleučilište u Karlovcu, s kojim smo razgovarali o novom modelu odvoza otpada u Zagrebu, ali i drugim promjenama koje uvodi ekstremno lijeva vlast Tomislava Tomaševića, a pogađaju veliki broj Zagrepčana.

Narod.hr: Jeste li gledali gostovanje zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića u emisiji “Nedjeljom u 2” – kako komentirate to gostovanje i izrečeno u emisiji?

Dr. sc. Igor Peternel: Gledao sam nastup gradonačelnika kod Stankovića i mogu primijetiti da nije rekao ništa novo. Sve izrečeno već više puta je govorio i na sjednicama Skupštine. Lako je primijetiti i da je gospodin Stanković bio prema njemu puno benigniji nego što bi to bio ili što je znao biti prema dužnosnicima sa slično slabim rezultatima a koji su mu ideološki daleko. Međutim već smo navikli kod gospodina Stankovića na različiti tretman gostiju ovisno o ideološkoj bliskosti.

Narod.hr: Mislite li da je novi plan odvoza otpada u Zagrebu ispravan potez gradonačelnika Tomislava Tomaševića, što u planu smatrate kao dobrom stavkom, a što kao propustom?

Dr. sc. Igor Peternel: Za sjednicu Zagrebačke gradske skupštine pripremili smo točku dnevnog reda u kojoj tražimo da se još jednom razgovara i preispita taj model. Gradonačelnik i njegova ekipa su se zaletili i guraju nešto što je trenutno vrlo slabo pripremljeno. Nemaju niti ljudstva, niti kamione niti kante, a ljude nisu educirali. A ono što je ključno kad govorimo odvojeno prikupljanje je biootpad za koji nemaju kompostane. Kompostane čak nisu ni u pripremi, ne usude se ni spominjati lokacije kako ne bi došlo do lokalnog bunta, a priča s Novskom je definitivno propala.

Dakle prijeti apsolutni fijasko. Oni pričaju o podzemnim spremnicima u centru grada, a već dvije godine nisu uspjeli obnoviti ni nekoliko škola. Baš me zanima kako će im ići priča s gradnjom podzemnih spremnika i tko će sve te silne spremnike graditi. Najbizarniji od svega je spominjanje kako će komunalni redari postati prinudni istraživači sadržaja kanti za smeće.

Dakle to je toliko smiješno da i ne zaslužuje komentar.

Narod.hr: Koje je Vaše mišljenje o novoj prometnoj regulaciji u središtu Zagreba, Prilazu Gjure Deželića?

Dr. sc. Igor Peternel: Još jedna populistička glupost. Slično kao i pješačka zona u Vlaškoj. Dakle ovdje se provodi ono što smo mi u kampanji govorili… o franšizi, a vlasnici franšize od ljudi koje su doveli na vlast žele provedbu određenih globalističkih politika koje uključuju pješačke zone biciklističke staze, gay prajdove, zelenu agendu i svakako indoktrinaciju mladih u školama a vezano uz globalizam.

Marljivi učenici iz platforme Možemo im to isporučuju iako i oni i mi svi skupa znamo da je sve što rade Fake.

Narod.hr: Podržavate li nametanje građanskog odgoja i dodjelu 190.000 gradskog novca Tomaševićevom stanačkom kolegi, odnosno njegovom Forumu za slobodu odgoja kroz provedbu projekta građanskog odgoja u osnovnim i srednjim školama?

Dr. sc. Igor Peternel: Više sam puta jasno govorio da načelno ne podržavam uvođenje građanskog odgoja i uopće nikakvih programa koje bi u škole uvodile lokalne vlasti. Smatram da školstvo mora biti strateški centralizirano, nacionalno vođeno i da se nikako ne može dopustiti da lokalne vlasti svoje agende uvrštavaju i žele provoditi kroz školske programe.

Lokalna vlast trebala bi veze imati sa školom jedino u mjeri da se brine da u WC-ima ima toalet papira, da zidovi budu okrečeni, a prostori zagrijani ili rashlađeni, zaključuje dr. sc. Peternel u razgovoru za Narod.hr.

Izvor: narod.hr