DP: SPC je nositelj velikosrpske ideje u Hrvatskoj, a Plenkovićev HDZ je brani - to je veleizdaja!

Pin It

Plenković i mitropolit Porfirije za nastavak dijaloga i partnerstva -  P-portal

Srpska pravoslavna crkva svakim svojim istupom iznova dokazuje kako nikada nije odustala od velikosrpske hegemonističke ideje, a Domovinski pokret jedini uporno i dosljedno upozorava na opasnost koja Hrvatskoj prijeti od strane te nelegitimne huškačke organizacije

Predsjednik DP-a Ivan Penava je osudio politiku SPC-a u Hrvatskoj i odlikovanje koje je SPC dodijelio Vojislavu Šešelju: ''Odlikovanje Šešelja je definitivno točka gdje se moj osobni stav prema SPC-u radikalno mijenja, a tako bi trebala postupiti i hrvatska država. Nažalost, službena politika u Hrvatskoj ostavit će nas na cjedilu, kao i toliko puta do sada. To što radi SPC u Hrvatskoj je potkopavanje od strane organizacije koja čak niti nema legalitet, a nositelj je velikosrpske hegemonističke ideje''.

Komentirajući Porfirijevu huškačku izjavu o promjeni granica, nacionalni koordinator odbora DP-a Josip Jurčević zapitao se gdje su sada pripadnici Porfirijevog ‘zagrebačkog kružoka’: ''To je interesna skupina koja podupire velikosrbijanski projekt, koji je ovim govorom Porfirija još jednom potvrđen. SPC je jedan od glavnih aktera velikosrbijanske agresivnosti i sudjelovao je u svim terorističkim pothvatima koji su se događali na području Hrvatske''.

I naš zastupnik Ante Prkačin u Saboru redovito razotkriva pravu istinu o SPC-u: ''Umjesto da Hrvatska otkupi i istraži zemlju oko Jasenovca, Plenković je omogućio SPC-u da kupuje zemlju i sakrije istinu! Tamo će graditi manastir kako nitko više na toj zemlji ne bi mogao istraživati. Na Plenkovića će pasti najveća odgovornost jer Pupovac ima onoliko snage, koliko mu da Andrej Plenković''.

''Interes SPC-a može se braniti na dva načina: zainteresirana srpska strana ga brani lažima i krivotvorinama, a partnerska HDZ-ova ili SDP-ova tolerancijom, neznanjem i nezainteresiranošću, koja graniči s diletantizmom koji je ravan veleizdaji. A ugovor koji je hrvatska država potpisala sa SPC-om je upravo takav – pravno smiješan i ništetan, da ga čovjek pogleda, zgužva i uništi'', zaključio je Prkačin.