U Hrvatskoj imamo vlast koja ne zna što je interes Hrvatske, a kamoli Hrvata u BIH!

Pin It

Predsjednik Domovinskog pokreta, Ivan Penava, jučer je na konferenciji za medije u Hrvatskom saboru komentirao netom objavljene rezultate općih izbora u Bosni i Hercegovini koji se kroz medije, a posebice nacionalnu televiziju, predstavljaju na neprihvatljivoj konstrukciji temeljenoj na lažima, proglašavajući rezultate Dragana Čovića i aktualne vlasti u RH kao veliku, povijesnu pobjedu.

''Je li to isti onaj Dragan Čović koji je sudjelovao na Danu Republike Srpske u Banja Luci s Miloradom Dodikom?! O čemu oni pričaju, o čemu nacionalna, državna televizija priča?! Kakva je to pobjeda kada ponovno imamo predstavnika Hrvata u liku i djelu Željka Komšića u Predsjedništvu BiH. Pozitivna stvar na ovim izborima je činjenica da su Bakir Izetbegović i SDA izgubili ove izbore sa svojom radikalnom politikom koja je, pod krinkom građanske države, promovirala velikobošnjački hegemonizam kako bi utopila Hrvate i pretvorila ih u nacionalnu manjinu''.

''Hrvatska jedina kao članica NATO-a i EU-a nije bila nigdje. Jedino hrvatski narod nema nikakav rezervni položaj, nikakvu čvrstu politiku za koju se može uhvatiti, jer, nažalost, u Hrvatskoj imamo vlast koja ne zna što je interes Hrvatske, a kamoli Hrvata u BiH! Nestanak Bakira Izetbegovića barem u ovom ciklusu, s ove razine vlasti, je nešto vrlo pozitivno, a g. Bećirović ima povijesnu šansu te ga molim da to prepozna, jer ovo se događa samo jednom''. 

 ''Pozivamo Bećirovića da gradi kvalitetne odnose između sva tri konstitutivna naroda u BiH, a posebice između Hrvata i Bošnjaka u Federaciji. Vrlo je jasna poruka poslana ispred Domovinskog pokreta, a sve druge priče su pokušaji manipulacije i pravdanja tih očajnih rezultata koje, nažalost, hrvatska vanjska politika baštini i vodi kad je u pitanju interes hrvatskog naroda u BiH''.