Šok u Zambiji! Stafrance Zulu, ekskluzivno iz Ndole: “Nismo znali da je jedan od optuženika za trgovinu djecom transrodna osoba! To je u Zambiji zabranjeno!”

Pin It

DR. IGOR PETERNEL: “Tik-tok premijer Plenković pomaže optuženima za pokušaj međunarodne trgovine djecom, zbog toga što planira koaliciju s Možemo!”

Peternel je suradnju HDZ-a i Možemo nazvao “Praskavac! koalicijom” i usput odgovorio lijevoj zastupnici Sandri Benčić, koju se povezuje sa sudom u Zlataru i spornim rješenjima o posvajanju djece iz Konga, nazvavši je “Zlatarovo zlato”…

Bujica je objavila ekskluzivni razgovor s novinarom Zambia Daily Maila, Stafranceom Zuluom, koji je odlučno upućen u cijeli skandal, ali se ipak šokirao, kada je čuo da je jedan od uhićenih u međunarodnoj zračnoj luci u Ndoli - transrodna osoba: “Nisam znao za to!”

Nije se spominjalo da se među njima nalazi transrodna osoba – ponovio je Zulu i napomenuo: - Transrodnost je u Zambiji zabranjena, isto kao i homoseksualnost!

“Slučaj će se voditi kao trgovina ljudima, osim ako netko ne iznese nove optužbe protiv njih,” nastavio je ugledni novinar govoriti o sudbini vijećnika/ce Možemo, gitarista Kekinovog Hladnog piva i drugih optuženika za pokušaj međunarodne trgovine djecom.

Na pitanje urednika Bujice - gdje se točno nalazi Noah Kraljević/Dalija Pintarić, u muškom ili ženskom zatvoru – gospodin Zulu je odgovorio: “Očevidom je utvrđeno da su parovi četiri muškarca i četiri žene… Ako je ta osoba upisana kao žena, onda ide u ženski zatvor, a ako je rod te osobe u dokumentima naveden kao muški – onda ide u muški zatvor…

Zulu je napomenuo da će “biti zanimljivo pratiti

suđenje, ako se postavi pitanje transrodnosti optužene osobe.”

U Bujici je iznijeta teza da je vijećnik/ca Možemo izigrao/la hrvatski Ustav, sklopivši crkveni brak u Evangeličkoj crkvi, pred transrodnom pastoricom. Naime, u Hrvatskoj je crkveni brak izjednačen s građanskim, pa se tim vjenčanjem zaobišlo tzv. životno partnerstvo i postigli se neki od uvjeta za upis u registar posvojitelja djece.

Gost u studiju Bujice, predsjednik zagrebačke organizacije DP-a – dr. Igor Peternel, smatra kako je ovaj slučaj za Zambiju, zapravo, svojevrsna pokazna vježba u borbi protiv krijumčarenja djece: “Time je poslana poruka svima! Plenković je u međunarodnim odnosima neutjecajan, pa nikako neće moći izvršiti pritisak na zambijske vlasti, što ne bi bio slučaj da su u pitanju, primjerice, državljani SAD-a ili Francuske!”