Radić: Plenkoviću je istekao rok trajanja - mi ćemo znati voditi Hrvatsku u domovinskom duhu i na dobrobit hrvatskih građana

Pin It

Mario Radić: O ostanku u Saboru moram razgovarati s obitelji, ovo nas je  zateklo | Dalmatinski portal

Zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić komentirao je uvođenje eura i globalističku agendu te istaknuo kako je Plenkovićevo vrijeme prošlo i kako je vrijeme da Hrvatska krene na put razvoja:

''U Hrvatskoj trenutno postoje dvije agende, suverenistička ili antiglobalistička, i globalistička. Vrlo je jednostavno - jesmo li spremni vladati svojom zemljom na dobrobit hrvatskih građana, ili nismo pa ćemo slušati diktate izvana? Onima koji su nesposobni, koji su odrasli po hodnicima uz kroasan i gusti sa šlagom, puno je lakše doći u Bruxelles, uzeti popis na kojem piše što treba napraviti, svaki mjesec staviti kvačice i vratiti se po obavljenom zadatku''.

''Da je euro jamstvo ekonomskog prosperiteta, to nije istina. Postoje Češka, Mađarska, Poljska, tranzicijske zemlje s kojima se mi vrlo rado volimo uspoređivati, međutim se mi s njima više ne možemo uspoređivati. Ta su vremena prošla. Sad se uspoređujemo isključivo s Rumunjskom i Bugarskom''.

''Europska unija, Europska komisija, Schengen, euro, europski fondovi - to su bili Plenkovićevi planovi i on ih je proveo. Više nema nijednu reformu niti plan. Njegovo vrijeme je potrošeno. Mi ćemo se morati uhvatiti u koštac s našim problemima, s razorenom poljoprivredom, gospodarstvom, bankarskim sustavom, a njega to ne zanima. On je proveo to što je proveo iz EU, i nakon toga viziju više nema. Mislim da je njegova misija ovdje završena i da mu je istekao rok trajanja''.

''Domovinski duh znači da treba voljeti svoju zemlju. Nije poanta držati zastavu, puštati himnu i hrvatske pjesme i ništa ne raditi. Domovinski duh znači da treba u javnoj upravi raditi svoj posao i biti na usluzi građanima, da u poljoprivredi trebamo napraviti sustav u kojem seljak neće biti prepušten sam sebi. Mi ćemo znati voditi Hrvatsku tamo gdje je trebamo voditi! Situacija je teška, ali ne treba gubiti nadu''.