Roditelji bijesni: Dolenec je potvrdila da je Grad Zagreb lagao sudu! Pokazali su bešćutnost, nesposobnost, licemjerje i bezobrazluk!

Pin It

Nastaje kaos zbog nedostatka vrtićkih mjesta, što će stvoriti veliki socijalni problem u Zagrebu, poručuje Hrvatska udruga roditelja odgojitelja (HURO) u reagiranju na ukidanje mjere roditelj odgojitelj.

U HURO-u su, kažu, šokirani izjavom zamjenice gradonačelnika koja je najavila da i ove godine sigurno neće biti mjesta u vrtiću za svu djecu iako je Visoki upravni sud presudio u korist grada upravo zbog njihovih garancija da će osigurati univerzalnu dostupnost vrtića.

"Visoki upravni sud 27. veljače donio je presudu da će se Odluka grada o izmjenama prava roditelja odgojitelja provoditi do daljnjega uz glavno objašnjenje razloga za takvu odluku kako je grad dao garancije da će glavna kompenzacija za roditelje odgojitelje biti univerzalna dostupnost vrtića. Ono što je izazvalo šok i nevjericu u javnosti, odmah nakon presude, bio je nastup dogradonačelnice Danijele Dolenec koja je hladno izjavila kako dostupnosti, odnosno mjesta za vrtiće i ove godine sigurno neće biti te kako se nada da bi se brojka mogla popraviti tek kroz dvije godine", navode u priopćenju iz HURO-a pa nastavljaju:

"Dakle, Dolenec je u istom danu kada je bila donesena presuda poručila tom sudu da se grad oko kompenzacija šalio, odnosno potvrdila da je grad zapravo lagao sudu kada je dao tzv. garancije o univerzalnoj dostupnosti vrtića, jer ta kompenazacija korisnicima uslijed ukidanja mjere treba odmah. Ova skandalozna izjava potvđuje ono što HURO govori od prvoga dana napada nove gradske vlasti na mjeru roditelj odgojitelj, a to je da konstantno manipuliraju i lažu".

Država, poručuju, mora prokazati, zaustaviti i kazniti "bešćutnost, nesposobnost, licemjerje i bezobrazluk vladajućih u Zagrebu".

"HURO će prava svih korisnika i dalje nastaviti braniti svim pravno dopuštenim sredstvima pa će tako ovu zadnju odluku suda propitivati na Ustavnom sudu gdje se brane počela Ustava RH za koja argumentirano tvrdimo da su teško povrijeđena ovim obiteljima zadnjom odlukom grada Zagreba", navodi se između ostalog u priopćenju.

direktno.hr