HDZ nije ni hrvatski, ni demokratski, nego ‘čudna‘ zajednica transrodnih (demo)kršćana

Pin It

HDZ i Plenković, dignuvši ruke za ovaj još jedan prodor moralizatorskog kapitalizma iz SAD-a u EU-u na štetu demokracije i EU principa supsidijarnosti, definitivno nisu više ni hrvatska, ni demokratska, tek neka “čudna” zajednica - transrodni (demo)kršćani zarobljeni u Andrejevu tijelu. 

Bauk kruži Europom, bauk moralizatorskog kapitalizma! Tako bi započeo Marx/Engelsov Komunistički manifest da ga pišu danas.

Buržuja današnjice više ne zanima novac, već njegova moć koja postaje platforma za nove oblike dominacije i nametanja, u ovom slučaju LGBTIQ+ agende i ideologije. Ljevica ovim paktom s krupnim kapitalom Marxovu diktaturu proleterijata agresivno zamjenjuje diktaturom homo/trans/inter...seksualca. A pridružio im se i demokršćanski HDZ.

Primjer moralizatorskog (ne pišem moralnog) kapitalizma u Hrvatskoj je blijedo popraćen slučaj poznatog piva “Budweiser” koje je kao svoje reklamno zaštitno lice uzelo transrodnu osobu. Iako je bojkot piva odmah počeo, a profit padati, ova tvrtka ipak ne odustaje od nametanja (rodne) ideologije, pa i po cijenu gubitka profita.

Time se raskida s idejom starog kapitalizma, u kojem su tvrtke tu da stvaraju prihod svojim dioničarima kvalitetnim proizvodima, a ne da indoktriniraju narod i zagovaraju moral, pa i “ranjivih skupina”. Pod navodnicima jer agenda tih “ranjivih skupina” i ovaj moralizatorski kapitalizam stvaraju stvarne ranjive skupine, radnike, prekarijat.

OTPUSTILI NAJBOLJEG RADNIKA

Tako u Googleu radnici, koji ne dijele moralizirajuću viziju probuđenih (woke) antikapitalističkih LGBTIQ... “ranjivih skupina” koje su toliko ranjive da im leđa drže najmoćniji buržuji svijeta, dobivaju otkaze. Među inim u Googleu su otpustili jednog od najboljih radnika, jer kao magistar biologije ne može prihvatiti odbacivanje bioloških datosti.

Taj otpušteni zaposlenik zove se James Damore, a otpušten je zbog činjenice koja nema nikakve veze s nekompetentnošću, lošim rezultatima ili nedostatcima u izvršenju profesije, već što se ne uklapa u moral tvrtke, tj. vladajuće (LGBT) klase. Moralizatorski kapitalizam ne ugrožava samo radnike, već i demokraciju – Zapad.

Primjerice, u ožujku 2016. američka savezna država Sjeverna Karolina donijela je zakon koji obvezuje korištenje toaleta prema spolu navedenom u rodnom listu, a ne kako se netko osjeća. Dobar ili loš, bio je to zakon demokratski izglasan o transrodnim osobama, koje nisu mogli koristiti ženske toalete ako su se deklarirali kao žensko, a biološki su muško, i obrnuto.

Čak su i feministice bile za taj zakon. Više od osamdeset najviših menadžera iz kompanija uključujući “Apple”, Bank of America i “Goldman Sachs”, odmah je potpisalo pismo u kojem se od guvernera zahtijeva ukidanje tog zakona pod prijetnjom povlačenja investicija. Pod ovim reketom moralizatorskog kapitalizma, vlasti Sjeverne Karoline opozvale su ovaj zakon i prilagodile ga moralu ovih korporacija. Demokracija, izbori, čemu onda služe?

I tvrtka “Gillette” koja se bavi brijaćim priborom tako je u svojoj reklamnoj kampanji uzela marketinški logo radikalnih feministica #MeToo. U toj kampanji, iako su ciljna publika bili muškarci, oni su u skladu s MeToo ekstremisticama muškost kao takvu nazvali toksičnom, opasnom i počeli naglo gubiti ogromne prihode mnoštva ljutitih kupaca, muškaraca i žena.

No, unatoč tome, odgovor direktora “Gillettea” Garyja Coombea odražava svu narav moralizatorskog LGBTIQ+ kapitalizma: “Ovaj ogroman gubitak je prihvatljiva cijena za vrijednosti koje promičemo”.

MORALIZATORSKI KAPITALIZAM

Budući da u kapitalizmu nitko ne igra na poraz, pa ni u moralizatorskom, a još manje multinacionalke poput navedenih, očito je “specijalna moralna operacija” imala političke ciljeve, tj. cilj je preodgoj naroda, ideološka kolonizacija. I evo ti novog lica (moralizatorskog) kapitalizma: buržuji se više ne bave samo zaradom, već šire i “moralni” imperativ “ranjivih manjina”, raznih nejači, koji treba nametnuti svima nama političkom, medijskom i odgojno-obrazovnom okupacijom.

Malo je moralizatorskom kapitalizmu važno košta li to nekih početnih gubitaka, koji se lako prevladavaju otpuštanjima radnika i korporativnim restrukturiranjem. Riječ je o investiciji čiji se ekonomski učinci vide u srednjem roku, a moralizatorski – odmah, kao u Sjevernoj Karolini.

Taj bauk moralizatorskog kapitalizma koji je ili reketom ili korupcijom podložio sebi i politiku, doveo demokraciju u ozbiljnu opasnost, stigao je i u Europu. Europski parlament ratificirao je u srijedu Istanbulsku konvenciju kao dio #MeToo agende, konvenciju koja pod krinkom zašite žena promiče dženderizam, odvajajući pojam roda od biološkog spola, otvarajući prostor svim manipulacija povezanih s dženderizmom.

Ako Vijeće potvrdi odluku EU parlamenta o Istanbulskoj konvenciji, ona će, onkraj demokratske volje država članica koje ju nisu ratificirale, biti nametnuta odozgor, što je smrt demokracije i kršenje temeljnog principa EU-a, principa supsidijarnosti.

Plenković, kao dio te dženderističke agende, i njegov mali adlatus “Kraljević” Marko vršili su pritisak na HDZ-ove eurozastupnike da svi moraju dići ruke za ovu agendu.

Jadni ti zastupnici, koji imaju izvorni mandat, ogromnu mjesečnu plaću koja im jamči slobodu od pritisaka, ipak su “pod pritiskom” Plenkovića bili “shrvani”. A zapravo su svi dio istog moralizatorsko-kapitalističkog hranidbenog lanca.

HDZ i Plenković, dignuvši ruke za ovaj još jedan prodor moralizatorskog kapitalizma iz SAD-a u EU-u na štetu demokracije i EU principa supsidijarnosti, definitivno nisu više ni hrvatska, ni demokratska, tek neka “čudna” zajednica - transrodni (demo)kršćani zarobljeni u Andrejevu tijelu. 

Ivica Šola/SD