Penava: Zemlja i ponos nisu na prodaju - Ustani i ostani!

Pin It

Nisu problem ljudi. Jedino tko je problem su loše politike koje imamo već desetljećima. Ono što mi nudimo i na što sve pozivamo je prosvjed. Mjesto i vrijeme prosvjeda - Slavonski Brod, 3. lipnja, od 18 do 23 sata. Bit će to obiteljski dan, jer je obitelj matica iz koje sve izlazi, te pozivamo sve ljude da se odazovu. Bit će tu sadržaja za djecu i raznih umjetnika

Ivan Penava, predsjednik DP-a, na konferenciji za medije je najavio skup Domovinskog pokreta pod nazivom ''Ustani i Ostani!'', a koji će se održati 3. lipnja u Slavonskom Brodu:

''Organiziramo prosvjed zbog katastrofalnih podataka koji nam stižu iz različitih instanci unutar Hrvatske i EU. Zadnji podatak koji je i zadnje optimiste razuvjerio da Hrvatska ide dobrim smjerom je podatak Eurostata o depopulaciji ruralnih područja u EU. Od 406 regija na području EU, dvije najgore regije su Vukovarsko-srijemska županija, sa stopom iseljavanja od 2,5 posto ljudi godišnje, te Požeško-slavonska županija sa 1,7 posto''.

''Za Vukovarsko-srijemsku županiju govorimo da ima Spačvanski bazen, bazen najkvalitetnijeg hrasta u Europi. Govorimo o županiji koja se nalazi na Dunavu i Savi iz aspekta vodnog gospodarstva, o županiji koja ima svoje vlastite izvore nafte i plina. I sve to nije dovoljno, i unatoč svemu tome imamo najgoru regiju po iseljavanju u Europi. Zašto je tome tako? Je li krivac siromašna zemlja? Jesu li krivi ljudi, kukavni i neradni?''.

 ''Nisu problem ljudi. Jedino tko je problem su loše politike koje imamo već desetljećima. Ono što mi nudimo i na što sve pozivamo je prosvjed. Mjesto i vrijeme prosvjeda - Slavonski Brod, 3. lipnja, od 18 do 23 sata. Bit će to obiteljski dan, jer je obitelj matica iz koje sve izlazi, te pozivamo sve ljude da se odazovu. Bit će tu sadržaja za djecu i raznih umjetnika''.

''Ne može nam se dogoditi da naše selo i naša država ne proizvode ništa. Ukoliko nemate razvijeno selo, ne možete zadržati ljude u tom selu. Na tragu onoga što je naša tradicija, a to su selo, obrtništvo i industrija, treba poslati signal da možemo bolje i da je vrijeme da se trgnemo, da se okupimo i pošaljemo poruku nade, a onda i da promijenimo, prvo sebe, a onda postupno i Hrvatsku''.

 ''Upućujem poziv hrvatskom narodu, građanima Republike Hrvatske i našem narodu u Bosni i Hercegovini. Odazovite se! Ustanite i ostanite! To je, naime, formalan naziv ovoga skupa - 'Ustani i ostani!''.