Mlinarić: Nismo smjeli uvesti euro

Pin It

MLINARIĆ ĆIPE SE PRISJETIO SVOJIH NAJTEŽIH DANA: Od ovoga vam moraju poteći  suze, opisao strahote iz srpskih logora! | 7dnevno

TREBAMO ČUVATI SVOJE VRIJEDNOSTI, IMATI KIČMU I PROVODITI HRVATSKU POLITIKU, A NE BRISELSKU!

Hrvatska se u Europskoj uniji ne smije odreći svojih vrijednosti, a to su obitelj na prvom mjestu te katolička vjera i crkva. Vidimo po europskim zemljama da je većina katoličkih crkava pretvorena u skladišta jer se izgubila ta nit koja nas je vodila od postanka svijeta.

Ne smijemo se odreći ni svoje kulture. Ne smijemo prihvaćati od njih ono što ne valja, a imamo prekrasnu kulturu i kulturnu baštinu. Trebamo čuvati i njegovati svoje i držati se svojih temelja koji su nam utkani i onda možemo brati plodove Europske unije.

Moramo imati kičmu kad pregovaramo s bilo kim i biti ravnopravni sugovornik, ravnopravni član Europske unije ili ravnopravni član NATO saveza. Ako političar spušta glavu pred bilo kim iz Bruxellesa, onda ne provodi hrvatsku politiku, nego briselsku. Onda imamo problem, jer onda nemamo hrvatskog premijera, nego briselskog.

Mislim da neke stvari nismo trebali napraviti, poput uvođenja eura. Poljska, primjerice, ima svoju valutu, a puno je duže u Europskoj uniji nego Hrvatska. I nije se odrekla svoje nacionalne valute, a koliko sam vidio, puno su ispred nas u mnogim stvarima.