Spajić: Ako se u državni proračun ne vrate sredstva koja se daju za 'Novosti', podnijet ću zahtjev DORH-u!

Pin It

SABOR Spajić traži da se u državni proračun vrate sredstva koja se daju za  "Novosti" - Glas Istre

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Daniel Spajić zatražio je u srijedu u Saboru da Ministarstvo financija naloži povrat u državni proračun sredstva koja se izdvajaju za tjednik "Novosti" ili će on podnijeti zahtjev DORH-u, a neka se taj novac da stradalim Srbima u poplavi.

Tijekom slobodnih govora u nastavku sjednice Hrvatskog sabora Spajić (DP) je najavio da će - ako Ministarstvo financija u roku od sedam dana ne naloži da se vrate u državni proračun sredstva koja se iz proračuna daju za tjednik "Novosti" - on osobno idući tjedan podnijeti zahtjev DORH-u, u kojem će to zatražiti.

"Ne da ga mi uzmemo od Srba i nacionalnih manjina, nego taj novac treba vratiti u proračun i može ga se potrošiti na nešto dobro. Pomozite Srbima koji su sada nastradali u poplavama, neka Pupovac obnovi neku kuću na Banovini. Ali ne može taj novac koristiti za pljuvanje po hrvatskoj državi, a dobiva ga iz hrvatskog proračuna", poručio je.

Spajić smatra kako je moguće sredstva iz proračuna koja se daju za tjednik "Novosti", vratiti u državni proračun jer, kako kaže,  taj tjednik preko svojih naslovnica  "pljuje po državi od koje dobiva novac".

Također smatra kako postoje tri tijela koja mogu zatražiti da se u proračun vrati 600.000 eura -  Savjet za nacionalne manjine, Ministarstvo financija te Državna revizija. Naime, Savjet za nacionalne manjine je Srpskom narodnom vijeću (SNV) dodijelio 767,8 tisuća eura, od čega 600 tisuća eura za tjednik "Novosti".

direktno.hr