Ovako izgleda briselska 'pravda': 102 uhićena navijača Dinama, a ni jedan AEKov! I to Grcima nije dosta....

Pin It

Može biti slika sljedećeg: tekst

BBB PROGONE K’O NAŠE BRANITELJE I GENERALE!

PLENKOVIĆEVIM HDZ-om ODJEKUJE HUK KOLEGE SOVE: “Locirati, identificirati, uhititi, transferirati!”

JAD I BIJEDA DRUGA AP: Kako bi reagirao sud u Zlataru - da se temeljem “afričkog” uhidbenog naloga tražilo izručenje možemosa Zambiji?!

Netko će reći – europski uhidbeni nalog mora se poštovati… Ma, da?! Sad je barem jasno zbog čega se drug AP i njegova briselska klika tako silno trude pomoći Srbiji da uđe u Europsku uniju. Zamislite, kad Vučić - nakon proširenja Unije na ‘vasceli’ Balkan, počne štancati uhidbene naloge za hrvatske branitelje koje Beograd traži još od devedesetih, temeljem samoproglašene “jurisdikcije” za događaje iz vremena Domovinskog rata i velikosrpske agresije na Hrvatsku, BiH i Kosovo.

I nek’ se samo ne javljaju “pametnjakovići” koji će me pokušati uvjeriti da je situacija s europskim uhidbenim nalogom za navijače Dinama “ista” ili “slična” onoj s Mustačem i Perkovićem! Prvo, uspoređivati naše navijače s udbaškim zlikovcima je krajnje uvredljivo. Drugo, pravosuđe u Hrvatskoj je zarobila duboka država pa je pravdu žrtvama jugoslavenskog komunističkog državnog terora moralo donijeti njemačko pravosuđe, s obzirom na to da kod nas udbašija nikada nije prestala štititi udbaše. Treće, tko normalan uopće može uspoređivati pravosudni sustav Njemačke - s grčkim ili hrvatskim?! Grci su po korupciji tu negdje - gdje i Hrvati, a zatvori su im na razini latinoameričkih, dok je Njemačka svjetlosnim godinama ispred balkanoidne pravosudne truleži.

Posebno je zanimljiv licemjerni odnos druga Plen Kim-una i njegovih zrinjevačkih ćata prema “jednoj” i “drugoj” vrsti državljana RH…

Kako to da Grlić sa Zrinjevca nije jednakom brzinom i agilnošću, kao što je to učinio na samom početku Afere Kongo, sazvao izvanrednu pressicu i proglasio uhićene navijače Dinama – nedužnima?! Braneći zambijsku osmorku od mnogo gorih optužbi, još se pohvalio da je u akciju njihovog spašavanja uključio najviše krugove Europsku komisije i razne druge bjelosvjetske pravne i političke mehanizme…

Nitko me ne može uvjeriti da bi famozni sud u Zlataru, kad bi postojao neki “afrički” uhidbeni nalog, izručio možemose Zambiji!

Iako još uvijek nismo vidjeli konkretne rezultate navodne diplomatske oluje Andreja Plenkovića u Grčkoj, ubrzo ćemo se imati priliku uvjeriti - služi li Hrvatska država Bruxellesu za štipkanje po stražnjici i kad je u pitanju sudbina naših navijača ili smo ipak unutar federalističke EU zadržali barem neku trunku nacionalnog dostojanstva? Izruči li drug AP samo jednog od devetorice uhićenih, temeljem grčko-europskog naloga, to će čak i slijepima biti bjelodani dokaz da huk Kolege Sove još uvijek snažno odjekuje HDZ-om! U prijevodu; bešćutna probriselska i protunarodna vlast - na isti, sluganski način tretira naše navijače, kao što su svojedobno progonili hrvatske branitelje i generale, a ključna poruka doista se može opisati opskurno prijetećim i veleizdajničkim riječima pravnog komesara druga Plen Kim-una: “Locirati, identificirati, uhititi, transferirati!”

Zaključno; kako je uopće moguće da za događaje u Ateni odgovaraju 102 navijača Dinama i da Grci sada traže još purgerske, hrvatske krvi, dok ni jedan AEK-ov navijač nije iza rešetaka?! Gdje su europski uhidbeni nalozi za dvadesetoricu navijača talijanskog Livorna i još pedesetak francuskog Olympiquea?! Dok svi uporno postavljaju pitanje - što su navijači Dinama radili u Ateni (gdje je, zamislite, igrao njihov Dinamo), ja ću postaviti jedno mnogo logičnije; što su navijači iz Livorna i Marseillea radili u Grčkoj?! Razumio bih da su, unatoč zabrani, išli u Atenu bodriti svoj klub iz nekog birca blizu stadiona, ali tamo nisu igrali niti Olympique, niti Livorno?! Jesu li možda došli pojačati ‘sačekušu’ protiv Hrvata ili pokušati ubiti navijača Dinama, koji je nakon nereda završio sa sedam ubodnih rana u bolnici i zamalo umro, a veliki grčki “humanisti” i zagovornici pravne “uređenosti”, vezali su ga teško ranjenog lisicama za krevet…

Pojedini Boysi čak mi govore da protiv AEK-ovih navijača nije pokrenuta nikakva službena istraga i da ni jedan od njih nije bio na informativnom razgovoru u ulozi osumnjičenika, dok su grčke vlasti na trajekte bez problema propustili talijansku i francusku “ispomoć” u obračunu s navijačima Dinama.

Na kraju, ako su već grčke vlasti (pristrano) propustile procesuirati odgovorne za pokušaj ubojstva državljana Hrvatske u Ateni, zbog čega DORH nije zatražio dokaze koji bi mogli poslužiti našem pravosuđu za eventualni progon i izručenje navijača AEK-a Hrvatskoj?!

Možete me slobodno nazvati “teoretičarem zavjere” ili “neotesancem koji brani huligane”, ali iz ćenife aferoznog Čeferina – užasno smrdi! Naročito kada je u pitanju Dinamo.

PHOTO/SCREN: Drug AP je obećao da će navijače Dinama vratiti u Hrvatsku, međutim, sada njegov probriselski brat blizanac – Kyriakos Mitsotakis, traži isporuku još najmanje desetak Boysa! S druge strane, ni jedan AEK-ov navijač nije u pritvoru – jer je, očito, riječ o “anđelima” koje “neovisno” grčko pravosuđe ne smatra nimalo odgovornima za nerede u Ateni…

Velimir Bujanec