Zadnji komentari

Kočanovo pismo

Pin It

Uvijek se gleda tko ima najviše koristi od nekoga zločina! Hrvati I  Hrvatska njime samo štetuju. Jedino fašistički okupatori  Hrvatske I njihovi pobornici I suradnici tim zločinom profitiraju I čak, zahvaljujući vama sličnima, trijumfiraju.

Dragi Stijepo,

Zahvaljujem Tin a Tvom pismu poslanom australskim Hrvatima:

Poštovani australski Hrvati,

Baš ste me omeli u poslu I uznemirili! Ako je ujedno I ult mišljenje koje  gosp. Asić podpisuje, vi ste uistinu pravi Hrvati, većinom dobrostivi I  naivni, politički gledano nedorasli lažima, obmanama I podvalama bizantinaca. Takvi su bili I „hrvatski narodni preporoditelji“ koji su klicali „naš Vuk“ I pjevali „za slobodu I za Dom, hrvatski dom“, a „naš Vuk“, „počasni građanin Zagreba“, odmah je zatim sve Hrvate proglasio  nepostojećim narodom I „Srbima rimskoga zakona“; još I danas nasljednici te ideje svojataju sve hrvatsko, od hrvatske ulture I umjetnosti do hrvatskih teritorija I akvatorija. S Hrvatima, takvima kakvi se ovime I vi pokazujete, Vi ste, ako tako kako piše I mislite, nedorasli fašističkim okupatorima Hrvatske. Naime, pobiti šest nevinih staraca srbske narodnosti u nekom zabitnom selu, na izmaku Domovinskog osloditeljskog rata, hrvatski vojnici nisu imali nikakva interesa, ali jesu imali zabranu ubijanja civila. Moguće je da je to počinio neki priglupi Hrvat iz osvete I u bezumlju, ali ne dva Hrvata ili više njih. Da su bili dvojica, već bi do danas jedan drugoga prokazali; znam ja nas! Jedino što je logično je to da su se nesretni starci, želeći ostati na vlastitu ognjištu, time zamjerili fašističkim okupatorima koje su oni masovno tjerali s tih ognjišta u Srbiju, a Tuđman, bili smo tomu svjedoci, više puta dnevno I javno pozivao ih da ostanu u Hrvatskoj.

Uvijek se gleda tko ima najviše koristi od nekoga zločina! Hrvati I  Hrvatska njime samo štetuju. Jedino fašistički okupatori  Hrvatske I njihovi pobornici I suradnici tim zločinom profitiraju I čak, zahvaljujući vama sličnima, trijumfiraju.

Pogrešno obaviještena „svjetska javnost“ ponavlja otrcane klišeje; njima je bitno samo to da se ne moraju zamarati tamo nekima ... 

Bog vas prosvijetlio I blagoslovio u svakomu Vašemu dobru!

Dr. sc. Stijepo Mijović Kočan, književnik

Upozorio bih Te i na reagiranje Poticajne skupina PHB;

https://hrvatskonebo.org/2020/08/30/poticajna-skupina-phb-priopcaj-br-38-apologeti-hrvatskosrpske-vlade-bez-ikakva-legitimiteta/

Oni konstatiraju za generala Lucića:

Osim toga, kao osoba koju je na čelo Glavnog stožera Oružanih snaga RH u dva navrata (2003. i 2008.) imenovao tadašnji predsjednik RH Stjepan Mesić, a čije se djelovanje doista uklapalo u stvarni udar na sve one koje je Lucić naveo u svom obraćanju javnosti, taj general svakako nije niti ima moralno pravo biti tužitelj drugih. 

S obzirom da sam bio potpisnik osude, moram dodati da je HNES Mesića osudio kao etićkog veleizdajnika upravo zbog onoga o čemu se govori u ovom priopćenju.

Tvoj,

Josip

Napomena. Na portalu dragovoljac.com uz prva dva pisma su dana i reagiranja predsjednika i potpredsjednice HAZUDD-a:

Naslov: Podrska

Josip Stjepandic

Prima: Josip Pecaric

Dragi prijatelji,

citam i trljam oci u nevjerici.

Predstavnik hrvatske zajednice u Australiji, kojoj je vlada Andreja Plenkovica u znatnoj mjeri (npr. Victoria) na proslim izborima uzela i ono minimalno pravo glasa, podupire tu istu Vladu u jednom (u nizu!) izdajnickom cinu.

Mozda bi rjesenje bilo u tome da se gosp. Asic a i clanovi njegova drustva pretplate te pozorno citaju Hrvatski tjednik?

Pozdrav iz Bensheima

J.S.

Naslov:Re: Podrska

Ina Vukic

Prima: Josip Stjepandic

Ne znam zašto Asića zovete predstavnikom hrvatske zajednice U Australiji. On živi u Perthu, gotovo sam djeluje unutar tzv Hrvatskoj svjetskog kongresa koji je davno propao u Australiji upravo radi toga što je podupirao vlade HDZa koje su išle protiv politike Tuđmanovog HDZa odnosno postale pro srpske, pro izjednačavanja žrtve i agresora. O njemu se jedino čuje putem članaka itd koje povremeno objavljuje. No ova, njegov stav je i mene neugodno iznenadio!  Govori li on nešto dubje od moguće činjenice da je u Perthu konzul RH Zoran Šangut za kojeg se priča negativno naspram Hrvatima kakve je naklonosti imao prema Srbima u Vukovaru itd tijekom DR.

Lp  

Ina Vukic

http://dragovoljac.com/index.php/razno/22812-akademik-pecaric