Zadnji komentari

Mogli su još uz „zvezdu“ izložiti i maskotu ratnog zločinca

Pin It

Postavljena velika crvena zvijezda na riječkom neboderu ima samo jedan cilj- omalovažiti, marginalizirati i popljuvati suvremenu hrvatsku povijest, tj. hrvatski obrambeni i pobjednički Domovinski rat, a samim time obaviti i nuždu nad 15 tisuća poginulih i na desetine tisuća ranjenih u borbi za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, koju smo ostvarili pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Naime, kad smo krenuli u rat, protiv velikosrpske agresije i protiv jedne od najjačih armija u Europi (JNA) nismo se borili za nikakvu crvenu zvijezdu, već dapače da ta i takva zvijezda pod kojom su poglavito nakon Drugog svjetskog rata učinjeni strašni zločini nad nevinim Hrvatima više nikada ne „zasvijetli“.

Crvena zvijezda je simbol propalog komunizma i u Hrvatskoj nema što tražiti.

Kod nas je obilježje Grb Republike Hrvatske, kojim se, kao i sa zastavom i himnom izražava  pripadnost državi  kojoj pripadaju (ili bi barem trebali) i Riječani, (svaka čast iznimkama), od kojih su mnogi i dali svoje živote u borbi protiv ovakvih i sličnih komunističkih simbola.

Stoga, ovo nije ništa drugo, nego samo još jedna u nizu provokacija, kakvih smo se u ovom gradu već nagledali od raznih štrljića, obesnera, blaževića, rudan i drugih.

Mogli su još na vrh nebodera izložiti i maskotu ratnog zločinca Veselina Šljivančanina, koji je s ponosom nosio isto takvu „zvezdu“ prigodom okupacije Vukovara.

Sramno da sramnije ne može biti.

Mladen Pavković, 

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)