Zadnji komentari

Budva danas - Mandatar Krivokapić i srbijanski veleposlanik Božović: “Tamo daleko, tamo je Srbija...”

Pin It

Sjećate li se notornog Vlade Božovića? Prije tri godine bio je Vučićev izaslanik na tzv. božićnom domjenku Pupovčeva SNV-a i usred Zagreba izjavio da će “Srbe u Hrvatskoj njihova matična država Srbija, budu li ugroženi, braniti svim raspoloživim sredstvima...”

U međuvremenu, Vlada Božović postao je srbijanski veleposlanik u Podgorici, a na videu koji je snimljen danas u Budvi, vidimo ga kako u društvu ‘sveštenih lica’ SPC-a i mandatara nove crnogorske Vlade, Zdravka Krivokapića, ‘peva’ onu staru srpsku: “Tamo daleko, daleko od mora, tamo je selo moje, tamo je Srbija... Tamo daleko, gde cveta limun žut, tamo je srpskoj vojsci jedini bio put...”

Godine 1999. Krivokapić je rado pozirao ispred portreta ratnog zločinca Radovana Karadžića, a nakon pobjede prosrpske koalicije ‘Za budućnost Crne Gore’ na nedavnim parlamentarnim izborima, dobio je priliku, uz potporu kontroverznog Dritana Abazovića, sastaviti novu Vladu u Podgorici.

Kako će pod budućom velikosrpskom vlašću živjeti malobrojni preostali Hrvati u Crnoj Gori, možemo samo zamisliti, a potpuno su jasne i nove teritorijalne pretenzije prema hrvatskom jugu, koje su neki Krivokapićevi sljedbenici već najavili...

Velimir Bujanec