Zadnji komentari

Mnogi ga zovu Đuro Kesa

Pin It

SESSA ODGOVORIO MAMIĆU: 'Šokiran sam i osupnut. Žao mi je što čovjek s  kojim sam se sreo dvaput u prolazu ima hrabrosti tako nešto reći' – Net.hr

Zatvoreni krug filigranske korupcije u Hrvatskoj.

Korupcijske afere iz dana u dan potresaju Hrvatsku. Vladajuće strukture i „ političke elite“ svih boja nastoje ih minimalizirati, obezvrijediti i prikriti zavjesama različitih događaja u društvu.

Ponukani nastupom nezavisne saborske zastupnice na listi Domovinskog pokreta, na platformi N1, nečemu što nije televizija ali se tako zove, pokušali smo detaljnije razaznati ulogu predsjednika Vrhovnog suda RH, Đure Sesse u isprepletenim mrežama hrvatske korupcijske močvare.

Izbor Đure Sesse ponukan je njegovom pozicijom, vrhovonog autoriteta pravosudnog sustava države.

Gospođa Krolina Vidović Krišto je ukazala na  njegov pokušaj prikrivanja financijskih transakcija s vodećim ljudima Agrokora i s njima povezanih društava. Unatoč pokušaju opravdavanja cijelog slučaja, predsjednik Vrhovnog suda je uhvaćen u izravnoj pogodbi višemilijunske vrijednosti s vodećim ljudima Agrokora koji danas izlaze pred hrvatske sudove opterećeni aferama vrijednim milijardama kuna.

U ovome slučaju svjedočimo o pojavi gdje istaknuti tajkuni putem osobnih interesa pojedinih pravosudnih čimbenika, izravno ulijeću u njihov prostor i tako ih podređuju svojim osobnim interesima.

Daljnje djelovanje Đure Sesse na funkciji predsjednika Vrhovnog suda Hrvatske potvrđuju  indicije kako je svašta moguće u Hrvatskoj. Unatoč jasnim presudama europskih sudišta, hrvatski Vrhovni sud, situaciju oštećenika švicarskim francima, situaciju oštećenika RBA zadruga, te situaciju oštećenika pljačkom fantomskih utjerivača prodanih bankarskih dugova, tumači u korist lihvara i pljačkaša. Ima li ovdje filigranskih veza sudstva i polu legaliziranih pljačkaša? Vrlo vjerojatno ima.

Sudac Mislav Kolakušić javno upozorava da je predsjednik Vrhovnog suda Hrvatske „sumnjiv tip“, da kao predsjednik državnog izbornog povjerenstva učestalo djeluje protuzakonito, da pogoduje svojim pripadnicima mikro mreže itd.

I nikome ništa.

Nitko ne kontrolira niti provjerava teške optužbe koje iznosi sudac i europarlamentarac.

O Sessinom osebujnom političkom i pravosudnom profilu progovara i Zdravko Mamić, koji pred desetinama novinarskih mikrofona i kamera javno izjavljuje da je Sessi isplaćivao mito, da je spreman sučeliti se s istražnim tijelima Hrvatske, da je spreman povrgnuti se poligrafu na kojega poziva i Sessu!!!

Izravno mito! Predsjedniku vrhovnog suda!!

I opet Hrvatska tišina – dok ne padne u zaborav.

Dugo bi mogli ovako nabrajati.

Ističemo na kraju dvije znakovite činjenice.

Đuro Sessa se žestoko protivio uvođenju sigurnosnih provjera sudaca, tvrdeći kako je to protuustavno.

Đuro Sessa se žestoko protivio obvezi javnih imovinskih kartica sudaca.

nastavak slijedi

Građanska inicijativa Ivo Pilar