Zadnji komentari

Jednom sluga – uvijek sluga. Jednom izdajica – uvijek izdajica

Pin It

 

Što bih ja mogao o tome pisati kada su meni prave proslave „Oluje“ bile u Čavoglavama. Bile su izraz ponosa i prkosa prema slugama i njihovim gazdama. Ali bili smo naivni i povjerovali da ne vrijedi ona moja tvrdnja:

Jednom sluga – uvijek sluga. Jednom izdajica – uvijek izdajica.

Drage kolege i prijatelji,

Ponavljam vam ispravljenu obavijest o mojoj novoj knjizi:

Knjiga akademika Josipa Pečarića 'Dubravko Horvatić'

Objavljeno: Srijeda, 09 Lipanj 2021 06:55

http://dragovoljac.com/images/images2018/razno11/pecaric9.jpg

Nova knjiga akademika Josipa Pečarića "Dubravko Horvatić" dana je na našem portalu:

LINK:

http://www.dragovoljac.com/images/minifp/horvatic.pdf 

Mate Kovačević u Predgovoru           

ŽEPE BEVANDA KAO HRVATSKI ZLODUH piše:

Knjiga akademika Josipa Pečarića "Dubravko Horvatić" nije samo rezultat, premda je i to, publicističke suradnje dvojice hrvatskih intelektualaca s kraja 20. i na samom početku 21. stoljeća, nego je inteligentan, istraživački i argumentiran odgovor na politiku jugokomunističkoga revivala, što se sručio na Hrvatsku u razdoblju nakon smrti obnovitelja hrvatske države te genijalnoga ratnog i diplomatskoga pobjednika  dr. Franje Tuđmana.

 Preciznije, radi se o razdoblju neposredno nakon što je trećejanuarski režim 2000. godine prigrabio vlast u Hrvatskoj, a mjesto šefa države zaposjeo Stjepan Mesić, ovjekovječen kao lik Žepe Bevande u "Ambri", nezaboravnom romanu živućega klasika hrvatske književnosti - Ivana Aralice.

http://dragovoljac.com/index.php/razno/26565-knjiga-akademika-josipa-pecarica-dubravko-horvatic

Jedan prijatelj mi piše kako bi volio čitati više mojih članaka. Nisam siguran da sam ja dobar u tome jer moji komentari su jednolični. Svaki događaj promatram u svijetlu borbe za prvog slugu u Hrvata i ostvarenje interesa svjetkih moćnika. Ne vidim zašto bih uopće razglabao o tome tko će pobijediti u toj borbi. Nekome može biti zanimljiva ta borba jer se sada predsjednicima Vlade, Države pridružio i Gradonačelnik Zagreba, koji bi trebao imati i najveće izglede. Odrastao je na novcu svjetskih moćnika, iza sebe nema stranke koje mogu gazde podsjećati na HRVATSKOG predsjednika koji je protiv njihove volje stvorio hrvatsku državu.

Jest da se HDZ pretvorio u njihovu slugansku stranku.

Jest da je SDP uglavnom bio za ostvarenje njihovih interesa, ali „uglavnom“ nije dovoljno kada si sluga.

„Možemo“ nema takvih mrlja!

Trenutno je tema proslava „Oluje“.

Plenković se diči pred svjetskim moćnicima prošlogodišnjom proslavom kada su pokazali da su spremni izjednačiti pojedinačni zločin na hrvatskoj strani i zločine srpske fašističke agresije na RH.

Milanović predlaže drugačije sjećanje na „Oluju“.

Tomašević i ne zna što bi to trebalo slaviti zbog „Oluje“.

 Što bih ja mogao o tome pisati kada su meni prave proslave „Oluje“ bile u Čavoglavama. Bile su izraz ponosa i prkosa prema slugama i njihovim gazdama. Ali bili smo naivni i povjerovali da ne vrijedi ona moja tvrdnja:

Jednom sluga – uvijek sluga. Jednom izdajica – uvijek izdajica.

Pozvali Thompsona 2015. u Knin, pa ga tužili.

Pozvali Thompsona 2016. u Knin, pa ga tužili. Ali ohrabrili se pa otvoreno napali i HOS.

Thompsona više nisu zvali u Knin, već ga 2017. zovu u Glinu, pa ga opet tužili.

Ili pisati o presudi Mladiću. Njegovsa ostavština: Srpske sluge vladaju Hrvatskom, pola BiH je etnički čista srpska država, Crna Gora je u srpskim rukama. A kako Vučić kaže:

‘Glavu gore, Srbija i srpski narod nisu ni za što osuđeni’

https://narod.hr/svijet/vucic-nakon-presude-mladicu-glavu-gore-srbija-i-srpski-narod-nisu-ni-za-sto-osudeni

Sretni i oni, a sretne i srpske sluge. Što bih ja tu mogao pisati. Pa poznato je da ja ne volim biti sluga!

Valjda misle kako je lijepo biti sluga pa im on treba prihvatiti to biti.

Zato mi je mnogo draže knjigama se sjetiti na svoje prijatelje koji su se svojem djelovanjem borili za očuvanje ponosa i dostojanstva hrvatskog naroda.

To je izvrsno osjetio i opisao prof. dr. sc. Mihovil Biočić:

https://narod.hr/kultura/prof-biocic-o-pecaricevoj-knjizi-prof-emeritus-dr-sc-matko-marusic-svjedocanstvo-o-borbi-za-istinu

Pri tome ne treba zaboraviti što je moja struka. Recimo ovih dana imam i mali jubilej obljavljivanje dvadesete monografije u seriji monografija koje tiska „Element“:

M. Andrić, G. Farid, J. Pečarić, Analytical Inequalities for Fractional Calculus Operators and the Mittag-Leffler Function / Applications of integral operators containing an extended generalized Mittag-Leffler Function in the kernel, Monographs in inequalities 20, Element, Zagreb, 2021, pp 272.

A „Element“ je imao problema i zbog tiskanja te serije, kao i zbog izdavanja tri časopisa koja su po Scopusu već godinama među najboljim znanstvenim časopisima koji se tiskaju u Zagrebu.

Slugama sigurno nije drago to što takva serija i takve časopise tiskamo u RH, kad sam u uredništvima niza svjetskih časopisa. Upravo sam prihvatio biti glavnim urednikom novog časopisa Pakistan journal of mathematical science, a nisam pozive za članstvo u drugim časopisima kao npr. Entropy koji je Q2 časopis. (Zapravo sam taj časopis izdvojio jer je za to velika zasluga prof. dr. sc. Miroslava Tuđmana koji nije postao prof. emeritus na Zagrebačkom sveučilištu i na niz upita o tome nisam nikada dobio odgovor.)

Da, Pakistanci bi htjeli biti na tim svjetskim listama, a u RH nisu vrijedni ni moji Q1 časopisi pa „Element“ ima probleme što tiska takve časopise koji „nisu dobri“.)

A ni tu seriju monografia po slugama nije trebalo tiskati. Istina već su mi objavljivali knjige vani: Kluwer Acad. Publ., Dordrecht-Boston-London, Academic Press, New York-London-Toronto-Sydney-San Francisco, World Scientific Publishing Co., Singapore, LAP Lambert Academic Publishing, a i nedavno su prihvatili za tisak monografiju:

N. Irshad, A.R. Khan, F. Mehmood, and J.E. Pečarić, New Contributions to the Theory of Inequalities for Integral and Sum, Birkhauser, to appear.

Da, zapravo sluge misle na moje dobro pa bi više voljeli da tiskam vani a ne u RH. Kao što su i postigli da me se vodi kao ruskog znanstvenika, a ne hrvatskog na onim listama o uvrštenim u 2% svjetskih znanstvenika s najjačim znanstvenoistraživačkim karijerama koje spominje prof. Biočić.

Akademik Josip Pečarić