Zadnji komentari

Nepotpisani novinar se smijao, pljeskao, jeo na račun kuće, a onda napisao članak pun laži

Pin It

Može biti slika sljedećeg: 3 ljudi i tekst

Jutros je na naslovnici portala Jutarnji.hr objavljen članak o sinoćnjim "Desničarima u pubu": https://www.jutarnji.hr/.../nas-reporter-na-derneku... Autor članka se nije usudio potpisati tekst pun laži, neistina i podrugljivih etiketa u kojemu je na potpuno iskrivljen način prepričao naš sinoćnji događaj. Međutim, preko svojih kanala u Hanza Mediji neslužbeno sam saznao da se radi o čovjeku pod imenom Lovro Belošević. (Bok Lovro ?)

Jutarnjem listu sam i prije saznanja o nepotpisanom Lovri poslao službeni demanti u ime Generacija Obnove, kojega ću podijeliti ovdje s vama:

"U ovome članku vašega, vrlo znakovito, nepotpisanoga novinara iznesen je čitavi niz neistina o našem sinoćnjem događaju, a koje se mogu klasificirati i kao lažne, jer je nepotpisani novinar prisustvovao samome događaju.

1.) Neistina je da je rasprava “prerasla u nasilne ispade”. Događaj je, kao i svi naši prethodni, prošao mirno i u vrlo pozitivnoj atmosferi, bez ijednog “nasiloga ispada”. U raspravi su sudjelovali čak i naši ideološki neistomišljenici, kojima su se ostali sudionici suprotstavili argumentima, a ne nasiljem kao što bi se moglo zaključiti iz teksta. Tome je svjedok i vaš nepotpisani novinar koji se tijekom cijeloga događaja vrlo opušteno smijao, pljeskao i besplatno jeo na račun domaćina.

2.) Neistina je da je rasprava “prerasla u planove o spaljivanjima štandova i prebijanju ‘pedera’ u mračnim ulicama”. Sinoćnja rasprava, iako je zračila političkom nekorektnošću i otvorenim iznošenjem stavova (što je i cilj naših rasprava), vođena je na vrlo visokoj i akademskoj razini, s obzirom da su u njoj sudjelovali četvorica sveučilišnih profesora, trojica saborskih zastupnika, brojni studenti itd. Nekoliko sudionika rasprave su se i dotaknuli teme nasilja, no svaki od njih je otvoreno odbacio nasilje kao rješenje problema LGBT+P propagande, klasificiravši ga kontraproduktivnim. Dakle, spomenuti dijelovi članka ne samo da su neistiniti, već su u potpunoj suprotnosti sa stvarnom atmosferom sinoćnje rasprave, čega je vaš nepotpisani novinar vrlo svjestan.

Također, cijeli tekst je popraćen nizom podrugljivih izraza i etiketa poput “ksenofobi”, “ekstremni desničari”, “rasisti” itd., a koje ne odražavaju naše političke stavove. Isto tako, u tekstu se nalaze i pojedine netočno citirane izjave pojedinaca, a koje se u množini prepisuju svim sudionicima rasprave, iako je nepotpisani novinar vrlo svjestan da se radi o otvorenoj i javnoj raspravi u kojoj svaki pojedinac može reći što god ga je volja.

Slijedom navedenog, zahtijevamo objavu ovog ispravka na istome mjestu gdje objavljen i članak (na naslovnici portala) te brisanje neistinitih dijelova teksta u roku odmah po primitku ovog dopisa. 

S poštovanjem,

Frano Čirko, predsjednik Generacije obnove"