Zadnji komentari

Sindikat: Zaposleni u srednjim školama uznemireni informacijom o obveznom cijepljenju

Pin It

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske (NSZSŠH) izvijestio je u petak kako je dio zaposlenika uznemirila informacija da bi Vlada mogla uvesti obvezno cijepljenje protiv Covid-19 te ističu kako prisilno cijepljenje može izazvati veći otpor dijela građana.

Poručuju kako je njihovo stajalište o obvezi cijepljenja za djelatnike u obrazovanju nedvosmislen te smatraju da je cijepljenje pravo, a ne obveza.

Priopćenje NSZSŠH kojeg potpisuje predsjednica sindikata Nada Lovrić u nastavku prenosimo u cijelosti:

“Dio Vas uznemirila je informacija da bi Vlada Republike Hrvatske mogla uvesti obvezno cijepljenje protiv Covid-19. Stoga smo se odlučili oglasiti ovim priopćenjem.

Stav NSZSŠH o obvezi cijepljenja za djelatnike u obrazovanju je nedvosmislen. Smatramo da je cijepljenje pravo, a ne obveza. Razumijemo potrebu Vlade RH da svim sredstvima pokušava obuzdati pandemiju koja razdire ekonomiju, a osobito razorno djeluje na društveni život naših građana. Mišljenja smo da se prisilnim cijepljenjem neće učiniti previše. Štoviše, postoji mogućnost još većeg otpora dijela građana.

Samo potpunim, cjelovitim, kvalitetnim informacijama i znanstvenim pristupom možemo dio građana koji još imaju dvojbe oko cijepljenja uvjeriti u njegovu nužnost.

Do sada nas nitko nije kontaktirao iz Vlade RH vezano uz ovo pitanje, pa nismo imali priliku čuti ni prijedloge ni argumentaciju, ali niti iznijeti svoje stavove po ovom pitanju. Ukoliko bude prilike iznijet ćemo prijedlog da se testiranje vrši pomoću testa sline. Naravno, sve je to na razini informacija dobivenih iz medija.

Svakako, ako poslodavac uvede obvezu testiranja zaposlenih u obrazovanju to mora ići na teret poslodavca koji tu obvezu uvodi, a ne zaposlenika.

Budite uvjereni da pratimo situaciju i da ćemo reagirati čim procijenimo da je potrebno, zaključno poručuje Nada Lovrić, predsjednica NSZSŠH

Izvor: narod.hr