Zadnji komentari

Ljevičarski ekstremisti u pozivu: 'Ubijmo svinje AfD-a eksplozivom'

Pin It

Ugledni njemački tjednik Focus otkrio je kako su ljevičarski ekstremisti uoči parlamentarnih izbora upućivali prijetnje smrću političarima AfD-a, najjače desne opcije u njemačkom parlamentu.

Prijetnje su upućene putem interneta, a na meti su bila čak 53 člana AfD-a.

"Ubijmo svinje AfD-a eksplozivom", stajalo je u "pozivu" prepunom govora mržnje koji je objavljen 13. rujna na ekstremističkoj lijevičarskoj internet stranici koja je bila pod prismotrom Ureda za zaštitu ustavnog poretka (Bundesamt für Verfassungsschutz). Uz poziv su stajale i sve adrese navedenih političara kao i precizne upute za izradu eksplozivnih naprava, prenosi Dnevno. 

Federalni ured kriminalističke policije (BKA) potvrdio je Focusu da je u drugom tjednu rujna na internetu objavljeno nekoliko članaka koji pozivaju na nasilje nad pripadnicima AfD -a. Dva državna ureda za sprječavanje kriminala zadužena su za provođenje istrage protiv zasad nepoznatih počinitelja koji, prema pisanju Fokusa, dolaze iz redova ekstremnog "Antifa" pokreta.

Na listi su se našli i predsjednik kluba zastupnika AfD-a Bernd Baumann te neformalni vođa desnog krila stranke Björn Hocke.

"Došao je trenutak za teške akcije. Höcke je jedan od onih ljudi koje treba srušiti", stajalo je u jednom od poziva uz opasku da ne treba poštedjeti ni njegove tjelohranitelje.

direktno.hr