Zadnji komentari

Mladen Pavković: A što je s ostalim bivšim udbašima?

Pin It

UDBA - Titov Gestapo, bitka za Istinu! - Ljudske priče i razgovori - Ivan  Stojanović - YouTube

Nakon što se digla velika buka oko zahtjeva notornog odvjetnika Nobia i nekoliko hrvatskih generala oko zahtjeva o pomilovanju njihovih ratnih suboraca, i dalje se postavlja pitanje : A što je s drugim bivšim Udbašima?

Naime, nije dovoljno da je „knjiga pala samo na dva slova“. Već je odavno  daljnju ulogu u svezi progona bivših Udbaša trebalo preuzeti Državno odvjetništvo i Uskok i to uz „pomoć“(da se malo našalimo) kontraverznog i nadobudnog odvjetnika Ante Nobila, koji očito ima najviše informacija o tim i takvim komunističkim kadrovima, iz kojih je navodno i sam potekao.

Na slučaju Perkovića i Mustača zaradio jer  bogatstvo, a rezultat je katastrofa za njegove branitelje! (Osuđeni su na doživotnu robiju!).

Nijemci su nam pokazali i dokazali da u hrvatskoj državi ima još pregršt ljudi koji su poput Mustača i Perkovića i koji su zaposleni možebitno i u najvišim državnim institucijama,pa čak i u MUP-u i vojsci.. Osim toga, sad je vrijeme i da se istraži koje su sve kadrove i na koja radna mjesta od 1990. uspjeli namjestiti ovi osuđeni zločinci, a koji prema svemu sudeći nastavljaju tamo gdje su oni stali.

Presuda  (zar ne Nobiloi generali?) velika je i sramota za hrvatsko pravosuđe, tim prije jer je ono trebalo povesti postupak protiv bivših Udbaša. Zašto nije? Hoće li netko pokrenuti postupak i protiv onih koji su trebali, a nisu gonili komunističke ubojice?

Također ne bi trebala ostati tajna: je li i hrvatska država na bilo koji način snosila troškove suđenja ovim komunističkim banditima?

Kako bilo da bilo, njemački sud nam je pokazao i dokazao da za suđenje ubojicama nikada nije kasno.

Dakle, očekujemo od hrvatskog pravosuđa konkretne poteze, jer Mustač i Perković sigurno nisu bili jedini koji su za svoja sramna djela zaslužili doživotnu robiju! 

Mladen Pavković, 

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)